OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

104 μετανάστες εισήρθαν παράνομα σε Σάμο και Φαρμακονήσι

Συνεχίζεται η “απόβαση¨στα νησιά από τους παράναομα εισερχόντες , μετανάστες. Τρία σκάφη εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε Σάμο και Φαρμακονήσι στα οποία  επέβαιναν 104 μετανάστες.

Δύο λέμβοι  εντοπίστηκαν στο θαλάσσιο χώρο του Φαρμακονησίου. Η πρώτη λέμβος που μετέφερε 40 αλλοδαπούς εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες  από σκάφος του Λιμενικού Σώματος  στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου  και το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.

Επιπλέον, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλοι 45 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου. Προανάκρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Τέλος στη Σάμο, οι άνδρες του  Λιμενικού εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ”, μηχανοκίνητη λέμβο με 19 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, επειχήρησε  στη διάσωση τους και τους μετέφρε με ασφάλεια στο λιμένα Βαθέος Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice