OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεκίνησε η εισβολή των γενοκτόνων Τούρκων στη Συρία, με την διεθνή κοινότητα παρατηρητή

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  Bloomberg   ξεκίνησε η εισβολή των Τούρκων στη βορειοανατολική Συρία. Ως πηγή επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονομάζει.

Η εισβολή πριν 48 ώρες είχε πάρει την έγκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ και έχει ως στόχο τις Κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στα συριακά εδάφη και στο Βόρειο Ιράκ.

Σύγχυση επικρατεί στα διεθνή μέσα με τον   ανταποκριτή του Sputnik στην Τουρκία να διαψεύσει το δημοσίευμα του Bloomberg περί έναρξης της τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και σχολίασε ότι η χερσαία επιχείρηση δεν έχει ξεκινήσει διευκρινίζοντας πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν έχουν περάσει τα σύνορα με τη Συρία.

Τούρκοι αξιωματούχοι, δήλωσαν  στο Reuters,  ότι δεν έχει ξεκινήσει η προγραμματισμένη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία , αλλά πρόσθεσαν με νόημα ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες, γεγονός που καθιστά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία,γεγονός σε πλήρη εξέλιξη.

Άλλωστε ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ όπως μεταδίδει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Anatolu, ανέφερε ότι: “Οι εργασίες για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι σε εξέλιξη. Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων”.

Ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες έχει δευτερεύουσα σημασία. Το γεγονός είναι ότι οι γενοκτόνοι Τούρκοι με την διεθνή κάλυψη και ανοχή εισβάλουν σε κυρίαρχο κράτος. Όπως στην Κύπρο, όπου είχαν τις ευλογίες του διεθνούς παράγοντα.

Με την εξέλιξη αυτή ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται να “αδειάζει” τους Κούρδους , που μέχρι ενός σημείου χρησιμοποίησε, για χάρη του στρατηγικού συμμάχου του Ερντογάν. Παρόλο τις αναφορές για κυρώσεις μετά την υπόθεση των s400, τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις κατά της Ελλάδας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ , τα γεγονότα δείχνουν ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Δυστυχώς η διεθνή κοινότητα σε μια προαναγγελθείσα εισβολή, δεν έδειξε κανένα σημείο σοβαρής αντίδρασης – πλην κάποιων υποτονικών δηλώσεων Ρωσίας και Γαλλίας- κάτι που δείχνει ότι οι Διεθνείς Οργανισμοί είναι διακοσμητικά στοιχεία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice