OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τζιτζικώστας για Κραουνάκη: “Ο πολιτισμός ξεπερνά ιδεολογικές, κομματικές ή πολιτικές αφετηρίες και διαχωρισμούς”

«Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής, γιατί άκουσα τον βουλευτή κ. Σιμόπουλο και προχθές, διαφωνώ πολιτικά σε όλα με τον κύριο Κραουνάκη ως προς τις θέσεις που έχει αναπτύξει. Όμως ο πολιτισμός ξεπερνά  ιδεολογικές, κομματικές ή πολιτικές αφετηρίες και διαχωρισμούς. Εμείς ως περιφέρεια και κέντρο πολιτισμού είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το σύνολο του πολιτισμού και της χώρας. Όποιος θέλει να διαφωνεί με τον κύριο Κραουνάκη, μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Αλλά εκδηλώσεις με ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον Πολιτισμό ακόμα κι αν διαφωνούμε πολιτικά μαζί τους, όσο είμαι περιφερειάρχης, θα γίνονται διαρκώς. Να το βάλουν καλά κάποιοι στο μυαλό τους», ξεκαθάρισε  ο Περιφερειάρχης.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , με αφορμή την τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας  κ.  Στράτου Σιμόπουλου , για την επικείμενη μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης του γνωστού τραγουδοποιού , υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Σιμόπουλος είχε σπεύσει να δηλώσει: ” Προσωπικά αρνούμαι να στηρίξω με τη παρουσία μου ανθρώπους που,ανεξάρτητα από τη καλλιτεχνική τους αξία, συμπεριφέρονται σαν «πορωμένα κομματόσκυλα» και πάντα απέναντι στη παράταξη μας.Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουμε και αφενός να μην συνεχίζουμε να ανταμείβουμε τους χυδαιολόγους υβριστές μας και αφετέρου να τους συμπεριφερόμαστε και με πολιτικούς όρους.Οι ίδιοι το επιλέγουν άλλωστε ,παρά τις δικαιολογίες ορισμένων περί πολιτικής σάτιρας.”, για να λάβει την “οργισμένη ” απάντηση από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice