OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Ζορμπάς πετά το γάντι στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τα δημοτικά τέλη

Την αντίδραση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Ζορμπά προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλου για το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με το ζήτημα που κατέθεσε η δημοτική αρχή για την μείωση των δημοτικών τελών. Ο κ. Ζορμπάς σε οξείς τόνους απάντησε και ζητά η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε πραγματικές μειώσεις και όχι σε επικοινωνιακά τρυκ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«ΘΡΑΣΟΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ. Πρέπει να έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, για να καταγγέλλει την αντιπολίτευση για τη μη ψήφιση της κοροϊδίας του 3% για 35.000 νοικοκυριά δηλαδή 40 λεπτά το μήνα , που δεν αγοράζεις ούτε μια τσίχλα στο περίπτερο! Τι όμως κρύβει με επιμέλεια ο Δήμαρχος;;;;;;

Α. Τα δημοτικά τέλη 2012, 2013 , 2014 μειωθήκαν κατα 20% , απο 1,58/τμ σε 1,26/τμ = 36 ευρώ το χρόνο ανά κατοικία. Τριετία διοίκησης Ζορμπά .

Β. Τα έτη 2015, 2016, 2017 τα τέλη μειώθηκαν κατά 12%, από 1,26/ τμ σε 1,12/τμ =16 ευρώ το χρόνο ανά κατοικία. Τριετία Σταθόπουλου!!

Γ. Υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ περισσευούμενα στο ταμείο του Δήμου, τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους δημότες!!!

Δ. Επί 4,5 Χρόνια διοίκησης Σταθόπουλου δεν αγοράστηκε ούτε μία << ρόδα ποδηλάτου >> μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ε. Οι τρόποι επιστροφής ενός μέρους των 3 5 εκατομμυρίων ευρώ είναι μόνο μια γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών κατά 20% τουλάχιστον, το οποίο αντιστοιχεί στο 1.000.000 ευρώ και μενού 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο ,για επενδύσεις και την επόμενη χρονιά ειδωμεν.

Ζ. Οι τόκοι των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ,περίπου 45.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή περίπου 200.000 ευρώ τα 4,5 Χρόνια Σταθόπουλου, που χρησιμοποιήθηκαν;;; Προφανώς για τις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου του Δημάρχου!!!

Η. Ως διοίκηση, πέραν της μείωσης 20% των τελών κάναμε επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό 1.350.000, εννέα σύγχρονα μέσα , εκ των οποίων τα τέσσερα τα ακύρωσαν (σύγχρονο πλυντήριο κάδων, υδροφόρα, και δύο κλειστά μικρά αυτοκίνητα).

Θ. Και άλλα πολλά………… Πρόταση: Τη Τετάρτη 28/11/2018 Να επανέλθει το θέμα των τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο με μείωση κατά 20% για τα 35.000 νοικοκυριά, 40% μείωση για τα καταστήματα από 0 έως 150 τ.μ, για να σταματήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που προκλήθηκε από τη συμπεριφορά του Δημάρχου.!!! Αναμένουμε τις αποφάσεις του Δημάρχου και ελπίζουμε ότι δεν θα το δει αλαζονικά ή εγωιστικά , ότι σύρθηκε από την αντιπολίτευση να εφαρμόσει το ΔΙΚΑΙΟ και το ΝΟΜΟ!!!!».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice