OTA VOICE
Ντουντούκα

Ευρωπαϊκή προοπτική Σκοπίων: “Το Ελληνικό ΟΧΙ του 40 που έγινε Γαλλικό ΝΟΝ το 2019”

Άρθρο του Αθανάσιου Μπέλτσου

Πως γίνετε το 70% τουλάχιστον των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων να μην επιθυμεί την Ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, υπό αυτές τις συνθήκες και το πολιτικό σύστημα σύσσωμο να δίνει μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. 

Μάλιστα Έλληνες πολιτικοί πρωτοστατούν κατά της Γαλλίας , Ολλανδία και Δανίας , που για δικούς τους λόγους έβαλαν βέτο στην Σύνοδο Κορυφής και ανέστειλαν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για Τίρανα και Σκόπια. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις περί εγκλήματος και ιστορικού λάθους  στα Βαλκάνια, περί έλλειψης δημοκρατικής πολιτικής που καθιστά την Ε.Ε. αναξιόπιστη και ανέντιμη.

Μάχη δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Έλληνες ευρωβουλευτές-κυρίως- αλλά και τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας, να μεταβάλλουν την απόφαση των τριών κρατών -μελών που άσκησαν βέτο, με δημόσιες δηλώσεις, παρεμβάσεις ξεπερνώντας ακόμη και τους ίδιους τους Σκοπιανούς και Αλβανούς.

Εντύπωση προκαλεί ότι πλην του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αναμενόμενο να στηρίξει την πολιτική που εφάρμοσε την τετραετία 2015-2019 σε σχέση με Σκόπια και Αλβανία , στην εκστρατεία εξ ευρωπαϊσμού των Σκοπίων και των Τιράνων , πρωταγωνιστούν και κόμματα τα οποία προεκλογικά είχαν άλλη ρητορική και θέσεις. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται η κυβερνητική πλευρά δια του εκπροσώπου της κ. Πέτσα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια και ταυτόχρονα να διεξάγουν αγώνα για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τα Σκόπια, ερχόμενοι σε αντίθεση με τα κράτη-μέλη που έκαναν αυτό που θα έπρεπε εξαρχής να θέσει η ελληνική πλευρά. Ένα μεγάλο βέτο , αν δεν αλλάξουν οι επιζήμιες -κατά την κυβέρνηση- πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η στάση αυτή την καθιστά αναξιόπιστη στα μάτια των πολιτών και την κατατάσσει συνένοχη με αυτούς τους εθνικά ανεύθυνους , που παραχώρησαν την Μακεδονία στις ορέξεις των σφετεριστών του  ψευδοκράτους , του GEORGE SOROS. 

Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα γιορτάσουμε ως έθνος το ιστορικό ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός -δια στόματος Ι. Μεταξά- στα ναζιστικά στρατεύματα , ένα ΟΧΙ που το πλήρωσε με λουτρό αίματος , την ώρα που άλλα κράτη – Τουρκία- συνεργάστηκαν με τον άξονα. Θα περίμενε κανείς από αυτούς που σέβονται την Ιστορία και τους Αγώνες των Ελλήνων , να σηκώσουν ανάστημα επιδεικνύοντας αίσθημα εθνικής ευθύνης , συμβαδίζοντας με τις αρχές που εκφράζει η διαδρομή του πολιτικού τους φορέα και να πολιτευτούν με άξονα τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους αλλά και τις θέσεις που εξέφρασαν την εποχή της κύρωσης της Συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ.

Το ΟΧΙ που θα έπρεπε να πει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες , έγινε γαλλικό NON και αντί  να το εκμεταλλευτούμε , περάσαμε στην αντίθετη πλευρά παρέα με τους αρχιτέκτονες της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και με αυτούς που δεν τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη στην εκτέλεση του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα , από τις Αλβανικές αστυνομικές αρχές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν για τους δικούς του λόγους – δεν έγινε ξαφνικά Μακεδονομάχος- πήρε μια θέση , που για την Ελλάδα ήταν μάννα εξ ουρανού. Αυτή λοιπόν την αναπάντεχη εξέλιξη την απεμπολήσαμε και την μετατρέψαμε σε όπλο στα χέρια της σκοπιανής προπαγάνδας, υιοθετώντας τις αιτιάσεις Ζάεφ για εγκληματική συμπεριφορά κατά της χώρας του και αθέτηση υποσχέσεων.

 

 

Το ζήτημα που προέχει και μετά τις εξελίξεις στην Βόρεια Συρία και την ισχυροποίηση Ερντογάν , δεν είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων αλλά ο κίνδυνος δημιουργίας μιας εχθρικής ομπρέλας γύρω από τα ελληνικά σύνορα ( Αλβανία Σκόπια Τουρκία) που η νομιμοποίηση τους βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μετατραπεί σε όχημα μελλοντικών εδαφικών διεκδικήσεων, στην Βόρεια Ελλάδα. Ήδη χρηματοδοτούμενα μορφώματα , όπως το Ουράνιο Τόξο στη Φλώρινα , κινούνται στην κατεύθυνση της εσωτερικής αμφισβήτησης και θέτουν ευθέως θέμα μειονότητας.  Μην ξεχνάμε ότι το επόμενο βήμα Ερντογάν , το οποίο το προετοιμάζει μεθοδικά, θα είναι προς δυσμάς , με το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Με  αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να δοθεί ευρωπαϊκό διαβατήριο στα Σκόπια και βέβαια το ίδιο ισχύει για την Αλβανική πλευρά , που συνεχίζει την πολεμική κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καταπατώντας συστηματικά τα δικαιώματα τους , που έχουν κατοχυρωθεί από διεθνής συνθήκες.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου , είμαι αναφανδόν υπέρ της  ευρωπαϊκής προοπτικής  των Σκοπίων , αλλά όχι υπό την ομπρέλα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σαν Δημοκρατία των Σκοπίων ( ή όπως αλλιώς θέλουν αρκεί να μην χρησιμοποιούν την Μακεδονία , με την οποία δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση , πλην των εγκλημάτων που διέπραξαν οι πρόγονοι τους ), να μπει αύριο το πρωί και να ακολουθήσει μια ευρωπαϊκή πορεία και να συνεργαστούμε σαν γείτονες. Δεν είμαι ούτε ακροδεξιός , ούτε πολεμοχαρής. Είμαι όμως Έλληνας και απαιτώ να με σέβονται.

Τελικά ποια είναι η στρατηγική μας; Η πολιτική του καλού παιδιού , που μας οδήγησε; 

  • Σε Ίμια ,
  • γκρίζες ζώνες,
  • συνεχείς παραβιάσεις,
  • προκλήσεις στην Θράκη από τον τουρκικό προξενείο,
  • επιθετική στην Κύπρο,
  • μεταναστευτικές ροές,
  • και σε απώλεια της Μακεδονικής ταυτότητας.

Αν δε βλέπουν την πλήρη εναρμόνιση Τιράνων-Σκοπίων – Άγκυρας , είναι επικίνδυνο. Περιμένουν κάποια βοήθεια από τους “συμμάχους”; Δεν είδαν το άδειασμα που υπέστησαν οι Κούρδοι; Δεν έχουν διδαχτεί από την Ελληνική Ιστορία; Όταν δεν σηκώνεις ανάστημα , σε θεωρούν δεδομένο και σε πατάνε.

Αυτό όμως που είναι πρωτεύων και κυρίαρχο σε μια δημοκρατία , είναι η γνώμη της πλειοψηφίας και ο σεβασμός της μειοψηφίας. Όταν λοιπόν διαπιστωμένα το 70% των πολιτών δεν επιθυμεί αυτή την εξωτερική πολιτική ( για Σκόπια), δεν έχει δικαίωμα καμιά εκλεγμένη κυβέρνηση να επιλέγει πολιτικές αντίθετες από την δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση της κοινωνίας. 

Αλλιώς μιλάμε για κατάλυση της δημοκρατίας και αντιγραφή καθεστώτων ολοκληρωτισμού , όπου οι ηγεσίες καταργούσαν τις κοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice