OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεχίζει ”να απλώνει τα κλαδιά του” πέρα από τις αίθουσες της Θεσσαλονίκης και να ανοίγεται σε όλες τις γειτονιές συνομιλώντας με τους περιφερειακούς δήμους.

Με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Σεπτέμβρη του 2016 και πρωτοβουλία της Ελίζ Ζαλαντό και του Ορέστη Ανδρεαδάκη, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό με την προβολή της ταινίας «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρούκς σε μια τεράστια οθόνη. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και ακολούθησε η συνεργασία σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις: 19ο ΦΝΘ – Μάρτιος 2017, 58ο ΦΚΘ – Νοέμβριος 2017, 20ο ΦΝΘ – Μάρτιος 2018, 59ο ΦΚΘ – Νοέμβριος 2018, 21ο ΦΝΘ – Μάρτιος 2019. 

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την πόλη να αγκαλιάσει τις ταινίες και τους δημιουργούς, να ΄΄ταξιδέψει΄΄ στην ιστορία του ΦΚΘ μέσα από την έκθεση που θα παρουσιαστεί με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, να αναζητήσει το πρόγραμμα και να ενημερωθεί για όλες τις προβολές και τα αφιερώματα, ηλεκτρονικά αλλά και μέσω της αφίσας που θα τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά κτίρια και επιλεγμένα καταστήματα στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά.

Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Σταυρούπολη και τις Συκιές

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται λοιπόν και φέτος με δήμους της Θεσσαλονίκης και προσκαλεί το κοινό να νιώσει δυνατά τον παλμό της επετειακής 60ης διοργάνωσης και να ανακαλύψει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμά της.

Φέτος οι προβολές αυτές γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, και οι αίθουσες που τις φιλοξενούν εντάσσονται πλήρως στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Παύλου Μελά οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», ενώ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Μάλιστα φέτος η συνεργασία αυτή διευρύνεται, καθώς το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει πιλοτικά στους δήμους αυτούς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη», με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά, τα εισιτήρια για τις προβολές στους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών εντάσσονται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ ενώ το κοινό από τα εκδοτήρια στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, θα μπορεί να εκδώσει εισιτήρια για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ.

 

INFO

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» Δήμου Παύλου Μελά (Λαγκαδά 221, τηλ. 2313 302833, 834, 835)

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, τηλ. 2310 638058, 2310 635725)

Γενική είσοδος: 5 €.

 

Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ»

Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά.

Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

Το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» θεμελιώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από τη Διοίκηση του Δημάρχου Χρήστου Τσακίρη και το έργο υλοποιήθηκε με τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Γιώργου Αθανασόπουλου. Οι δύο άνδρες άλλαξαν κυριολεκτικά τη Σταυρούπολη, ολοκλήρωσαν έργα πνοής για την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα δημιούργησαν διαχρονικά σημεία αναφοράς, που σήμερα μετά από 35 έτη εξακολουθούν να ναι αγαπημένοι προορισμοί όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Παύλου Μελά.

Το Δημοτικό Θέατρο στο εμβληματικό κτίριο του ΚΠ Χρήστος Τσακίρης επί της οδού Λαγκαδά, μια από τις ωραιότερες σκηνές της Θεσσαλονίκης, άνοιξε την αυλαία του για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, από τον πετυχημένο Δήμαρχο Σταυρούπολης Σπύρο Μπαρούτα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες εβδομάδες του 2018 ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα δρώμενα κάτω από καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά στην ποιότητα, αλλά και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο Παύλου Μελά.

Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των καθισμάτων με αντικατάσταση της ταπετσαρίας τους αλλά και εργασίες επανόρθωσης σε όσες παρουσίασαν σχετικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκαν ως συνέχεια της αναβάθμισης των υποδομών στο κτίριο την τριετία 2016 -2018, κυρίως με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Η αναβάθμιση περιελάμβανε εγκατάσταση ηλεκτρικής ράμπας ΑμεΑ, διαμόρφωση χώρων υγιεινής κατάλληλων για την εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων καθώς και τοποθέτηση ειδικού ανελκυστήρα.

ΤΟ 60ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020

 

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ 60ου ΦΚΘ

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ (ΤΜΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ)

 

Το καλωσόρισμα της Δευτέρας 21/10 στο Ολύμπιον και η παρουσίαση του προγράμματος

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον. Τα 60χρόνια θα γιορταστούνε με υπέροχες ταινίες, συναρπαστικούς καλεσμένους, δράσεις στην πόλη, ένα κόμικ, εκθέσεις, αφιερώματα, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού σινεμά και ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα. Τις αφίσες σχεδίασε ο διεθνούς φήμης illustrator Τζον Μαυρουδής και τα επίσημα spot σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους ταινίας Βασίλης Κεκάτος, ο οποίος Θέλοντας να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στη διοργάνωση, δημιούργησε τέσσερα τρυφερά, κινηματογραφικά και συγκινητικά σποτάκια, σε παραγωγή Ελένης Κοσσυφίδου, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Στάθης Αναστασιάδης και ο Προϊστάμενος Πολιτισμού Τριαντάφυλλος Κουρούκλας οι οποίοι συνομίλησαν με τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, τον υπεύθυνο προγράμματος του ΦΚΘ Γιώργο Κρασσακόπουλο, τον υπέυθυνο Οικονομικών και Λογιστηρίου Απόστολο Παπασωτηρίου και τη συνεργάτιδα της γενικής διεύθυνσης Μαρία Ναλσατζιάδου.

 

Καθολικά προσβάσιμες προβολές στο 60ό ΦΚΘ

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και στην επετειακή 60ή διοργάνωση να μοιράζεται τη δύναμη του σινεμά με όλους τους θεατές ανεξαιρέτως, με τις συνθήκες προσβασιμότητας να διασφαλίζονται σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Το ζητούμενο της καθολικής πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον αλλά και στο περιεχόμενο της τέχνης δεν είναι απλώς μια διακηρυκτική πράξη, αλλά αποτελεί υπαρξιακή προτεραιότητα όχι μόνο για τους ανάπηρους καλλιτέχνες, αλλά και για όλους τους πολίτες.

 

Αφιέρωμα ‘’Διαφορετικοί αλλά ίδιοι’’

Το σινεμά έχει τη δύναμη να γεφυρώσει τα χάσματα, να απαλύνει τον πόνο, να αμβλύνει τις διαφορές, να προσφέρει παρηγοριά σε όσους έχουν βρεθεί στο περιθώριο. Το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο αφιέρωμα «Διαφορετικοί αλλά Ίδιοι» το οποίο θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και περιλαμβάνει ταινίες που, με κοινό άξονα τον σεβασμό απέναντι στις μειονότητες και τη διαφορετικότητα, παραδίδουν πολύτιμα και οικουμενικά μαθήματα ζωής με τρόπο όχι διδακτικό, αλλά απόλυτα ουσιαστικό.

Πρόκειται για πέντε ταινίες που προβάλλονται σε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και κατεδαφίζουν κάθε νοοτροπία που υψώνει φραγμούς και τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους. Μια νεαρή κοπέλα που ανακαλύπτει τον θησαυρό της αυτοεκτίμησης, μια τραγωδία που γίνεται αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα, ένα συναρπαστικό καλοκαίρι αφύπνισης, η περιπέτεια της ενηλικίωσης, η δύναμη θέλησης που πηγάζει από μέσα μας, πέντε ιστορίες που ξεδιπλώνουν μια αυτονόητη και οικουμενική αλήθεια: είμαστε διαφορετικοί, αλλά απόλυτα ίδιοι.

«Τα ίσα δικαιώματα και η δικαιοσύνη είναι σαν τον αέρα που αναπνέουμε: τα έχουμε όλοι ή κανένας.»

Μάγια Αγγέλου

Ένα κόμικ για το Φεστιβάλ

Για να γιορτάσουμε το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και όλα αυτά που το χαρακτηρίζουν και το συνθέτουν, για να μιλήσουμε για όλα αυτά που αγαπάμε και για όλους αυτούς που αγάπησαν το Φεστιβάλ, ετοιμάσαμε μια ξεχωριστή έκδοση. Στρέφοντας το βλέμμα ταυτόχρονα προς το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και τιμώντας μια τέχνη που εμπνέεται από την εικόνα, την ιστορία και τους ήρωες, όπως κάνει και το ίδιο το σινεμά, το Φεστιβάλ παρουσιάζει το… Φεστιβάλ, ένα κόμικ φτιαγμένο από νέους δημιουργούς, μπολιασμένο από όλους τους παλιότερους.

 

Οι αγαπημένοι comic artists Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής και Γεωργία Ζάχαρη, έγραψαν και σχεδίασαν μια ερωτική ιστορία που μιλά ταυτόχρονα για σινεμά, τέχνη, αλλά και για την ίδια τη ζωή. Άλλωστε το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο οι ταινίες: είναι οι μέρες και οι νύχτες, οι σκοτεινές αίθουσες, τα φωτεινά πρωινά στη θάλασσα και η κοσμοσυρροή στα μπαρ, οι γνωριμίες, οι συνεργασίες κι οι συμπαραγωγές, οι συζητήσεις για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Οι δύο ήρωες, ο Σωτήρης και η Ντάρια, μπλέκονται με την ιστορία του Φεστιβάλ, καθώς κινούνται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν και ωριμάζουν σε τρεις εποχές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του. Τη σχέση τους κατευθύνουν και σχολιάζουν, άχρονα, άνθρωποι που μέσα στις δεκαετίες του Φεστιβάλ έχουν δουλέψει γι’ αυτό ή του έχουν προσφέρει τις ταινίες και τα κείμενά τους. Από τον Νάνι Μορέτι στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, αγαπημένοι κινηματογραφιστές και ηθοποιοί κάνουν την εμφάνισή τους (μέσα από τα καρέ του κόμικ) στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους χώρους του Φεστιβάλ.

Ενημερωθείτε για το επετειακό, 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΝΑΡΞΗ (31/10) ΜΕ ‘’ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ’’ ΤΟΥ ΝΟΑ ΜΠΟΜΠΑΚ, ΛΗΞΗ (10/11) ΜΕ ‘’TZOTZO’’ ΤΟΥ ΤΑΙΚΑ ΓΟΥΑΤΙΤΙ

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ 60ο ΦΚΘ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ‘’ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΙ’’

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ … ‘’ΦΕΣΤΙΒΑΛ’’, ΕΝΑ ΚΟΜΙΚ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

ΑΓΟΡΑ ΜΕ AMBASSADOR ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ CULT ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΖΟΝ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – OVERVIEW EFFECT

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ VR (ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

Ο ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΤΖΟΑΝΑ ΧΟΓΚ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ‘’Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ’’

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ 80s – Η ΠΙΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΑΚΑΒΕΓΙΕΦ

ΜEET THE FUTURE: ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

ΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΙΒΕΡΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ‘’ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ’’ (ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ)

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Thessaloniki Film Festival

10, Aristotelous sqr., GR-54623, Thessaloniki – Greece

T +30 2310 378416 | F +30 2310 285759

www.filmfestival.gr

Facebook TIFF: https://www.facebook.com/filmfestival.gr

Twitter TIFF: https://twitter.com/filmfestivalgr

Instagram TIFF: https://www.instagram.com/filmfestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice