OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στην Αθήνα απόψε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα το βράδυ μέχρι  την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου του  Πρόεδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ,  μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο Κινέζος Πρόεδρος θα βρεθεί στην Αθήνα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη και αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με επίκεντρο της παρουσία της Cosco.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ αναμένεται το απόγευμα (19:30) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο Δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Νεώτερη ενημέρωση :

Προσγειώθηκε  γύρω στις 19.30 μμ  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κινεζικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζίνπίνγκ . Τον υποδέχτηκαν  εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Γιώργος Γεννηματάς.

 

Σχετικά Άρθρα

Χρ. Κέλλας: Κρούσμα πανώλης και στη Δυτική Αττική

otavoice

Γάζα: Επιδημία πολιομυελίτιδας σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα

otavoice

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο στη Δύστο -Εκκένωση οικισμών

otavoice

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης

otavoice

Γορτυνία: Πυρκαγιά στην περιοχή Κακουραίικα – Μήνυμα του 112

otavoice

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα

otavoice