OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΥΠΕΣ: «Κακόβουλη προπαγάνδα ή παντελής άγνοια»

Το Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε άμεσα, με αφορμή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και στην οποία μιλούσε για περικοπή κατά 5 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού των Δήμων της χώρας με σκοπό την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

«Προ δύο μηνών, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που του υποβλήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι Δήμοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Σήμερα, ο συνολικός προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας με σκοπό την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» περικόπτεται κατά 5.000.000 ευρώ με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών» ανέφερε μεταξύ άλλων η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας και το Υπουργείο Εσωτερικών νωρίς το απόγευμα σήμερα (14/11) προχώρησε σε διευκρινήσεις επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως η πρόσκληση προς τους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων είχε λήξει στις 31/10/2019 με μηδενική συμμετοχή.

Παράλληλα τονίζει πως με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, στις 18 Σεπτεμβρίου, δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2019, προκειμένου οι νέες δημοτικές αρχές να καταθέσουν προτάσεις και καταλήγει στη σχετική του ανακοίνωσή του το Υπουργείο λέγοντας: «Όποια πρόταση κατατεθεί θα χρηματοδοτηθεί. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κακόβουλη προπαγάνδα σε βάρος του υπουργείου Εσωτερικών ή παντελής άγνοια».

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice