OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταγγελία Αστέριου Τσίντσιφου για την τύχη των ευρημάτων στον Τύμβο Καστά

Μετά την αποκάλυψη του OTAVOICE και του Βασίλη Περδικίδη για τον Τύμβο Καστά, για τα όσα είδαν το φως από την αρχαιολογική σκαπάνη και τις αναφορές του προέδρου του ομίλου «Φίλοι για την ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης» Αστέριου Τσίντσιφου, πως πρόκειται για το μέρος που ενταφιάστηκε ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος Β’, έρχεται μια ακόμη δήλωση-παρέμβαση του συγκεκριμένου νομισματολόγου. Συγκεκριμένα, παίρνοντας λαβή από το ρεπορτάζ του OTAVOICE που αναρτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2018 (θυμηθείτε πατώντας ΕΔΩ) και του Βασίλη Περδικίδη όπου είχαμε αναφέρει τον τρόπο μεταφοράς των ευρημάτων, προέβη σε μια ευθεία αναφορά-καταγγελία η οποία επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης και καχυποψίας για τα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που η αρχαιολογική σκαπάνη άρχισε να φέρνει στο φως το ότι έκρυβε επί αιώνες η σερραϊκή γη.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Περδικίδης, στο ρεπορτάζ, που είχαμε φιλοξενήσει σε Υ.Γ. είχε αναφέρει: «Να υπενθυμίσω ότι κατά την συνέντευξη τύπου τότε των προϊσταμένων της ανασκαφής Μενδώνη και Παναγιωταρέα στην ερώτησή μου «τι μεταφέρθηκαν σκεπασμένα από τον Λόφο Καστά στο Μουσείο της Αμφίπολης όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έκλεισε τον δρόμο Μεσολακκιάς-Αμφίπολης για 3 ώρες και ξαφνικά δεκαπλασιάστηκε η Αστυνομική Δύναμη για την φύλαξη του Μουσείου».

Απαντήθηκε: «Αυτό δεν έγινε ποτέ» διαψεύδοντας θρασύτατα την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών τους οδηγούς και τους κατοίκους της Μεσολακκιάς – Αμφίπολης που έβλεπαν τα φορτηγά να ταξιδεύουν σκεπασμένα και ξαφνικά δεκάδες Αστυνομικούς στην φύλαξη του Μουσείου! ΝΥΧΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ (00.30) ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέσω Εγνατίας οδού προς Θεσ/νικη και αυτομάτως εξαφανίστηκε η ισχυρή Αστυνομική φύλαξη από το Μουσείο! Βασίλης Περδικίδης».

Ο Αστέριος Τσίντσιφος σχολιάζοντας την αναφορά του ανταποκριτή μας, συμπληρώνει με μια αποκάλυψη η οποία τουλάχιστον θα πρέπει να πρέπει να διερευνηθεί και να απαντηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ένα από τα οχήματα που φορτωθήκαν στον Τυμβο Καστα ,αυτό  με το βαρύ φορτίο, μάρκας MERCEDES, δεν πήγε ποτέ στο μουσείο της Αμφίπολης. Προφανώς  αυτό το φορτίο  δεν φορτωεκφοτωνόταν  εύκολα και δεν μπορούσε να κρυφτεί. Οι υπεύθυνοι επέλεξαν προορισμό άγνωστο στους ιδιοκτήτες του ευρήματος, τον Ελληνικό Λαό. Στο μουσείο πήγαν όλα τα υπόλοιπα. Τα λεπτά και κομψά. Απορία δικιά μου είναι, αν η αλαζονεία και το θράσος, εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μπροστά στον ανακριτή. Η τοπική κοινωνία, δεν προτίθεται  να αφήσει την ασέλγεια ατιμώρητη.

Αστέριος Τσίντσιφος

πρόεδρος Αμφιπολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice