OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή Δήμου Χίου στο Συνέδριο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Στο πλαίσιο της σημαντικότητας της επιμόρφωσης των υπαλλήλων του Δήμου και της διευκόλυνσής τους για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικές δράσεις, η υπάλληλος Αγγελική Μουρούνα, κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δ. Χίου που ανήκει στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετείχε σε Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή, 1-3 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου είχαν τίτλο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών, το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Essex, το Δήμο Κομοτηνής.

Στο εν λόγω Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί καταξιωμένοι κοινωνικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και αναπτύχθηκαν ποικίλες θεματικές όσον αφορά την παιδική προστασία, τις συνθήκες αποστέρησης στις οποίες συμβάλλει και η κατάσταση της οικονομίας, το θεσμό της αναδοχής στο εξωτερικό και στη χώρα μας και άλλα επί μέρους θέματα και μελέτες.

Μεταξύ των σημαντικών αποτελεσμάτων του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ενός ενιαίου πλαισίου εργασίας σχετικά με τις κοινωνικές έρευνες και τη διαδικασία του θεσμού της αναδοχής, η αναγκαιότητα για πλήρη καταγραφή των στοιχείων των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, η ανάγκη στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και η τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών στις Εισαγγελίες Ανηλίκων και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας της χώρας, η εξασφάλιση της νομικής προστασίας και της επιμόρφωσης των επαγγελματιών. Ακολουθώντας τις εξελίξεις και τα επικαιροποιημένα δεδομένα του επιστημονικού πεδίου, εκατοντάδες συνάδελφοι κοινωνικοί λειτουργοί παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, μεταφέροντας μήνυμα ενός ζωντανού κλάδου κοινωνικής επιστήμης, της κοινωνικής εργασίας, οι οποίοι μάχονται καθημερινά από το χώρο εργασίας τους για το συμφέρον των πιο ευάλωτων ομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice