OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αρμενάκας: “Αίτημα να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη το Πλωμάρι”

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στη Μυτιλήνη από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Πλωμάρι, εξαιτίας της οποίας έχουν εκτοπιστεί δεκάδες κάτοικοι. Υπενθυμίζεται ότι επιλέχτηκε η λύση της εκκένωσης σπιτιών, ενώ το τμήμα του οικισμού Πλωμαρίου που οριοθετήθηκε ότι επλήγη από την κατολίσθηση, περιλαμβάνει 29 κτίσματα εκ των οποίων 15 σπίτια. Η εκκένωση δε, αφορά συνολικά 37 άτομα.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας τόνισε ότι έχει ζητηθεί να τεθεί το Πλωμάρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να παγώσει η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων και να συνεχιστεί η δωρεάν παραμονή σε ξενοδοχεία της πόλης και η δωρεάν διατροφή.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας των οποίων οι οικίες εκκενώθηκαν λόγω της κατάπτωσης των βράχων στο Πλωμάρι, ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, αποφασίστηκε ομοφωνα να ζητηθεί να τεθεί το Πλωμάρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να παγώσει η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων, εννοείται συνεχίζεται η δωρεάν παραμονή σε ξενοδοχεία της πόλης και η δωρεάν διατροφή. Συντάχθηκε τον γεολόγο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και εγκρίθηκε από το όργανο τεχνική έκθεση και προυπολογισμός για αποζημιώσεις, την απόσυρση των βράχων, αποκατάσταση του πεδίου ύψους περίπου 1.000.000€. Υποδείχθηκε τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Αναμένουμε την έκθεση των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ που θα βρίσκονται αύριο στην περιοχή, ώστε να γίνει τελική οριοθέτηση του χώρου, να να γίνει επαναξέταση των μέτρων και προσδιορισμός του χρόνου των ενεργειών. Μόνος στόχος είναι η κατά το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του προβλήματος ώστε να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους. Από αύριο όσοι πληγέντες διαμένουν στον Αγιο Ισίδωρο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν όχημα του Δήμου, το οποίο θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Το ωράριο θα ανακοινωθεί αύριο από την. Δ.Ε.Πλωμαρίου».

Σχετικά Άρθρα

Σταμάτησαν εργασίες του δήμου Πεντέλης, από την Δ/νση Δασών και το Δασαρχείο

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Πρόεδρο της Ameresco

otavoice

Δ.Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτόστρωσης σε Γιάννουλη και Φαλάνη

otavoice

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Αυτοψία Αλ.Καλοκαιρινού στην Αγία Τριάδα

otavoice

ΠΙΝ-Γ. Τρεπεκλής: «Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για συντήρηση και ευπρεπισμό του Οδικού Δικτύου»

otavoice

«Οινοξένεια-Αμπελώνες Γέφυρες»: Διήμερο στα Καλάβρυτα

otavoice