OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαρδαλιάς: Ήταν μια δύσκολη νύχτα, τεράστια η καταστροφή στην Κινέτα- Στη Βόρειο Ελλάδα κινείται η κακοκαιρία

Βορειοανατολικά κινείται το μέτωπο της κακοκαιρίας , προσεγγίζοντας το Αιγαίο, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  σε συνέντευξη του στο Real FM. Οι πλημμύρες είναι δύσκολο να προβλεφθούν αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας με μοντέλα πρόβλεψης , οι δυνάμεις μας είναι  κινητοποιημένες , οι περιφέρειες και οι δήμοι δυνητικά που μπορεί να έχουν προβλήματα πλημμύρας είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα. Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα. Ήταν μια πολύ δύσκολη βραδυά για όλους μας. Υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολοι απεγκλωβισμοί , 27 στον αριθμό, οικογέγειες με παιδιά , άτομα με κινητικές δυσκολίες και υπερήλικες, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ειδικά οχήματα επενέβει αποτελεσματικά και δεν είχαμε απώλειες συνανθρώπων μας.

Οι κάτοικοι των περιοχών που κινείται το μέτωπο της κακοκαιρίας πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να υπάρχει ψυχραιμία. Στις επόμενες ώρες το πρόβλημα θα μετακινηθεί στη Βόρεια Ελλάδα  και σε περιοχές που έχουν ήδη χτυπηθεί, τις προηγούμενες μέρες.

Στην Κινέτα έχει γίνει τεράστια καταστροφή. Η πολιτεία θα αναλάβει την αποκατάσταση τους, όπως και σε όλες τις περιοχές σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice