OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Έγινε αισθητός στην Αθήνα και στη Πελοπόννησο!

Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» τη μισή Ελλάδα.

Ισχυρός πραγματοποιήθηκε στις 09:25 ανοιχτά της Κρήτης, οποίος έγινε αισθητός στην Αθήνα, την Πελοπόννησο αλλά και στα Τρίκαλα!

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ και ακριβές επίκεντρο 20χλμ νότια των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 56 χιλιόμετρα.

Μαρτυρίες από την Κρήτη αναφέρουν πως ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μαρτυρίες επίσης από πολλές περιοχές της Ελλάδας αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ναύπακτο, Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο πως υπάρχουν πεσμένοι σοφάδες στο 1ο Λύκειο Κισσάμου και έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχουν άλλες ζημιές αλλά και τραυματισμοί. Τέλος πρόσθεσε πως έχουν καταρρεύσει στα χωριά κάποια ερειπωμένα κτίρια.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice