OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος- Συνάντηση με Ζέρβα

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη γα να κηρήξει την έναρξη του συνεδρίου “Δικαιοσύνη και Κοινωνία”, που πραγματοποιείτε  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην είσοδο του Δημαρχειακού Μεγάρου  και αφού τον ξενάγησε για λίγα λεπτά ακολούθησε ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν την συμπρωτεύουσα  στο γραφείο του.

Ο κ. Ζέρβας πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ένα συμβολικό δώρο, μια γραβάτα με το λογότυπο του Δήμου και το βιβλίο του με τίτλο «Λεύκες ή χαμαίρωπες;», όπου διατυπώνει στις σκέψεις και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως «είναι εξαιρετική τιμή να παρευρίσκομαι σε αυτό το συνέδριο και να κηρύσσω την έναρξή του» και συνεχίζοντας αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου «Κοινωνία και Δικαιοσύνη» σημείωσε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, η οποία να μην στηρίζεται στη δικαιοσύνη και να λειτουργεί με βάση τις αρχές και τις αξίες της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει και δεν νοείται δικαιοσύνη η οποία δεν είναι εντεταγμένη πάντοτε με την αρχή της νομιμότητας».

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στην ομιλία του κατά την έναρξη του διήμερου συνεδρίου τόνισε ότι η δικαιοσύνη δυσκολεύει τη δημόσια διοίκηση, αλλά παράλληλα οι αδυναμίες της κρατικής μηχανής επιβαρύνουν την απονομή δικαιοσύνης, καθώς οδηγούν πολίτες να καταφεύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν. “Ως δημόσια διοίκηση, αν δε σπάσουμε κρίκους, το πρόβλημα θα διογκώνεται”, επεσήμανε και εξέφρασε την ευχή “να αναβαθμιστεί δικαιοσύνη χωρίς καμία έκπτωση”.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice