OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Κύμα» αλληλεγγύης στην Αλβανία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το χτύπημα του εγκέλαδου στη γειτονική Αλβανία και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν σε εγρήγορση. 

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες και την αμέριστη συμπαράσταση προς τους πληγέντες. Η πόλη του Δυρραχίου άλλωστε είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη από το 2012.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, έφτασαν στο Δυρράχιο μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης για παροχή βοήθειας όπου και έστησαν το κέντρο επιχειρήσεων. Αργότερα, συμπτύχθηκαν με άλλες διασωστικές δυνάμεις και μετά από ειδική ενημέρωση άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά σε έρευνες και διασώσεις σε γκρεμισμένα κτίρια, διεισδύοντας στα ερείπια, μαζί με διασωστικό σκύλο. Τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α προσέφεραν βοήθεια και στους καταυλισμούς που στήθηκαν στο γήπεδο της πόλης. 

Έγιναν αποδέκτες ευχαριστιών από τους κατοίκους – πολλοί εκ των οποίων τις εξέφρασαν στην ελληνική. 

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, οργάνωσε και απέστειλε  ανθρωπιστική βοήθεια. Εστάλησαν αναπηρικά αμαξίδια, φορεία, κουβέρτες, είδη ένδυσης, νερά εμφιαλωμένα, χυμοί και τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης προσυσκευασμένα. Το όχημα κατέφθασε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και στήριζε τις προσπάθειές τους. 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice