OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στα χέρια της Ελληνικής Κυβέρνησης το κείμενο συμφωνίας Τουρκίας – Λιβυής

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση , η Ελληνική Κυβέρνηση  έχει πλέον στα “χέρια” της το κείμενο του μνημονίου κατανόησης  που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ,  το κείμενο δεν έχει προέλθει από λιβυκής πλευράς, αλλά από άλλη πηγή, και το κείμενο μελετά πλέον η ελληνική πλευρά, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Το ζήτημα της συμφωνίας  είχε τεθεί κατά στη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε απειλήσει με “απέλαση” τον Λίβυο πρέσβη, αν μέχρι σήμερα δεν είχε στα χέρια της το κείμενο συμφωνίας.

Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής διαπιστώνεται ότι το περιεχόμενό του “μνημονίου” είναι αντίθετο με το δίκαιο της θάλασσας.

Στην Τουρκική Βουλή ψηφίζεται σήμερα  η συμφωνία Άγκυρας- Τρίπολης 

Ανυποχώρητη η τουρκική πλευρά προχωρά παρά τις διεθνείς αντιδράσεις στην επίσημη αποδοχή της συμφωνίας με την Λιβυή. Στην τουρκική Βουλή, θα κατατεθεί για ψήφιση το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας -Λιβυής σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Ο Οκτάι έκανε λόγο για μια “ιστορική συμφωνία” που αποτελεί μέρος “της προσπάθειας για ειρήνη” στην περιοχή.

“Η συμφωνία που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή είναι μια προσπάθεια για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και στη Λιβύη”, ανέφερε.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι με δεδομένες τις απειλές προς την Τουρκία, η αναβάθμιση του κώδικα ασφαλείας του ΝΑΤΟ είναι “αναπόφευκτη”.

Το κείμενο συμφωνίας Τουρκίας- Λιβυής

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice