OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθήνα σε Άγκυρα: “Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την ιστορία του”

Απάντηση , με σκληρό ύφος, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών  στην Άγκυρα, που επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Νωρίτερα, σήμερα το τουρικοό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδόσει προκλητική ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του στο συνέδριο για το “Έγκλημα της Γενοκτονίας”, κάνοντας λόγο για “αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς” ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας , ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σημειώνει πως “η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση”.

Όπως υπογραμμίζει η Αθήνα, “η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων” και ξεκαθαρίζει πως “δεν θα την ακολουθήσουμε”.

Καλεί επίσης τη γείτονα χώρα “να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου” και να αντιληφθεί ότι “η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια”.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν προβλέπεται να ενταχθεί στην ΕΕ το 2028

otavoice

Ο Χάρης Δούκας στον Βόλο: Πρωθυπουργός της χώρας ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

otavoice

Πόρισμα για μοιραίο λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων, χωρίς πιστοποίηση

otavoice

Π. Βαρελίδης για νεκρά ψάρια: Το θέμα οδεύει προς επίλυση, πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

otavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

otavoice