OTA VOICE
Απόψεις

‘Ακης Δημαράς: “Μια νέα Κοινωνική Συμμαχία …στα Βριλήσσια”

ΜΙΑ ΝΕΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ” ΣΥΜΜΑΧΙΑ …

Ήταν πολλές οι φορές που αναφέρθηκε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα στον Δήμο μας, η έννοια της βιώσιμης κινητικότητας ή η ασφάλεια της μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας . Πολλοί αναφέρθηκαν και αναφέρονται (όπως και εμείς στην “Νέα Πνοή”) για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας όπως η κάθετη πολεοδόμηση στο μεγαλύτερο κομμάτι του, οι μεγάλοι ακάλυπτοι χώροι στα δομημένα οικόπεδα , η αρκετά υψηλή αναλογία πρασίνου και οι μικρές υψομετρικές διαφορές ( εκτός απο τα Άνω Βριλήσσια ) .

Τότε τι είναι αυτό που πραγματικά λείπει από τα Βριλήσσια για να γίνει μια πόλη πρότυπο? Τί ειναι αυτό που δεν επιτρέπει στο Δήμο μας να πρωταγωνιστεί και να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την επικράτεια ? Μήπως οι ευθύνες δεν είναι μόνο της εκάστοτε διοίκησης αλλά και της δικής μας κακής νοοτροπίας και συμπεριφοράς ?

Αναλύοντας τα ερωτήματα αυτά λίγο βαθύτερα, μαλλον συνειδητοποιούμε ότι και οι 2 παραπάνω παράγοντες (διοίκηση – πολίτες ) ευθύνονται για αυτή την “εικόνα” . Η εκάστοτε διοίκηση κατά πρώτον που θέτει τους κανόνες , υλοποιεί έργα και προγραμματικούς στόχους και οι πολίτες κατά δεύτερον που καλούνται να ακολουθήσουν και να “βιώσουν “στην καθημερινότητα τους, τις αποφάσεις της . Πρέπει όμως όλα να ξεκινούν από τις μικρές επεμβάσεις που χρειάζεται η πόλη μας και μετά να επεκτείνονται στις πιο μεγάλες …. για παράδειγμα : Στον όμορο δήμο της Αγ.Παρασκευης σε πλήθος διασταυρώσεων της πόλης βλέπουμε τις εικόνες 1 και 2 ,σε αντιθεση με τον δήμο Βριλησσίων που στο κεντρικότερο συγκοινωνιακό κόμβο της πόλης μας, καθώς και στην κεντρική διάβαση της οδού Γράμμου ,η κατάσταση είναι οπως στις φωτο 3,4,5 .

Από τα παραπάνω παραδείγματα καταδεικνύεται η ανάγκη , η Δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη συνέπεια , επιμέλεια και αποφασιστικότητα όλα τα μικρά προβλήματα της πόλης μας γιατί όταν δεν το πράττει , αυτά διογκώνονται και γίνονται επικίνδυνα… Πόσες ειναι οι φορές , που έχει αναφερθεί η επικινδυνότητα που προκύπτει για τους συνανθρώπους μας όταν περπατούν ελλείψει σωστών πεζοδρομίων στη μέση των δρόμων?

Για όσους ζουν ή εργαζονται στον δήμο μας τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι καθόλου άγνωστα και δυστυχώς ειναι πολυάριθμα και χρονίζοντα …. Απαιτείται μια νέα διακυβέρνηση στον Δήμο που θα θέσει νέες βασεις αντιμετώπισης των μεγάλων τεχνικών προβλημάτων της πόλης ( κυκλοφοριακό χάος στην Λ.Πεντέλης , έλλειψη προσβασιμότητας , κατεστραμμένα πεζοδρόμια , μη αξιόπιστο δίκτυο οδοφωτισμού και απορροής ομβρίων υδάτων , έλλειψη αθλ.εγκαταστάσεων και πολιτιστικών χρήσεων κλπ ) .

Χρειάζεται όμως παράλληλα και μια νέα κοινωνική συμμαχία με τους πολίτες της πόλης μας, μια ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων της από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, που θα δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο ανθρώπων, οι οποίοι θα προστατεύουν τον ζωτικό χώρο της πόλης μας και θα αναδεικνύουν οτι καλό θα επιτελείται …

Η έννοια του εθελοντισμού αλλά και η έννοια της συνευθύνης των πολιτών για την διατήρηση και παραμονή των υποδομών- εγκαταστάσεων (και όχι μόνο) της πόλης σε υψηλό επίπεδο είναι το μεγάλο κοινωνικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί . Η εκάστοτε Δημοτική αρχή είναι αυτή που θέτει τις βάσεις και τους άξονες για την ανάπτυξη της πόλης και η κοινωνία των πολιτών , την συμμετοχή , την συνεργασία και τον γόνιμο προβληματισμό.

Στη “ Νέα Πνοή “ όλα τα στελέχη μας μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο μας Γιάννη Πισιμίση με αίσθημα απόλυτης ευθύνης , δεσμευόμαστε οτι εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν στο τιμόνι του Δήμου μας θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά ,να λύσουμε και να διορθώσουμε όλα αυτά τα μικρά προβλήματα τις καθημερινότητας μας με συνέπεια , διαβούλευση και κυρίως την μέγιστη δυνατή ταχύτητα . Είναι σαφές οτι ο αγώνας μας δεν θα είναι πάντα εύκολος και οτι δεν είμαστε Θεοί …

Έχουμε όμως την όρεξη , την θέληση και το πείσμα να παραδώσουμε το 2023 ένα Δήμο πολύ ομορφότερο και λειτουργικότερο απο αυτόν που θα παραλάβουμε αν εκλεγούμε …

Ειναι μια ευθύνη που αναλαμβάνουμε απέναντι στα παιδιά μας , είναι μια υπόσχεση που θα τηρήσουμε απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας …

Άκης Δημαράς

– Αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ.
– Υποψ. δημ. συμβουλος με την “ΝΕΑ ΠΝΟΗ “
– Συντονιστής και συντάκτης του τεχνικού προγράμματος του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ”

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice

«Η ευρωπαϊκή “ψήφος” ενός 100% ευρωπαϊκού κόμματος»

otavoice