OTA VOICE
Απόψεις

Τροχοπέδη οι “ντόπιοι” ιδιώτες για την αναβάθμιση του Στρυμωνικού κόλπου

Άρθρο του Βασίλη Περδικίδη 

Σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή όπως ο Στρυμωνικός κόλπος κάποιοι ιδιώτες μη σκεπτόμενοι, ούτε τα παιδιά τους πολύ περισσότερο δε τα εγγόνια τους, αποφάσισαν να βάλουν φρένο στην αναβάθμιση της περιοχής προς ίδιον όφελος και για βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Ο συγκεκριμένος χώρος που θέλει να εκμεταλλευτεί ΜΚΟ και να μεταφέρει πρόσφυγες αφού δέχθηκε αιτήματα κάποιων “ιδιωτών” είναι μια λεπτή περιοχή λόγω των τουριστών  που δέχεται και είναι κάθετα αντίθετοι στο να αποδεχτούν  αλλόθρησκους (Σέρβοι-Ρουμάνοι), με πολλά προβλήματα συνύπαρξης (Ούγγροι-Τσέχοι) και ευαίσθητη περιοχή της πατρίδος μας ακόμη και σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Προφανώς αλλοιώνεται ο πληθυσμός όταν σε ένα χωριό 200 κατοίκων τον χειμώνα μεταφέρεις 2000+ μετανάστες με διαφορετικό πολιτισμό και εκ διαμέτρου αντίθετη θρησκεία και παιδεία…

Δεν θα σταθώ στις παραβατικές ενέργειες που σημειώθηκαν στο παρελθόν από τους μετανάστες  κατά τις οποίες καταγράφηκαν πολλές καταστροφές ξένης περιουσίας με μια Αστυνομική Δύναμη ελλιπέστατη όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα..

Μια περιοχή μόλις 13χλμ από τον Τύμβο Καστά και μόλις 7χλμ από τα  ευρήματα της αρχαίας Αργίλου μόνο τους μετανάστες δεν χρειάζεται.

Δεν συμβιβάζονται αφ΄ενός, επιχειρηματίας από την Καλαμάτα εξ Αμερικής ορμώμενος  να επενδύει 50+ εκατ. ευρώ για ξενοδοχειακή μονάδα και θεματικό πάρκο ενώ  η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΑΕ έχει ήδη  αναλάβει την αξιοποίηση του Κάμπινγκ της Ασπροβάλτας από το ΤΑΙΠΕΔ συνολικής έκτασης 297.357,40 τ.μ.με 1000 μέτρα ακτή και αφ ετέρου να φέρνεις μετανάστες στην περιοχή.

Οι σκέψεις δυσάρεστες , για μια εγκατάσταση μεταναστών μόλις 5χλμ από την Μοίρα Καταδρομών που εδρεύει στην Ρεντίνα και διενεργεί ασκήσεις στην ακτή που κάποιοι ιδιώτες σκέφτηκαν να κατακλύσουν με μετανάστες.

Αν και μόνο οι 2000+ είναι αρκετοί  τι θα συμβεί αν ο συνολικός αριθμός (4000)των αποθηκευμένων στην περιοχή (Απολλωνία-Βρασνα-Ασπροβάλτα) εισβολέων στην πατρίδα μας αποφασίσουν ένα πρωί να κλείσουν τον δρόμο που συνδέει την Αν.Μακεδονία και την Θράκη με την υπόλοιπη χώρα;

Τέλος μήπως  κάποιοι χρειάζονται φθηνά εργατικά χέρια στην εξόρυξη χρυσού μόλις 7 χλμ από το εργοτάξιο;

 

Σχετικά Άρθρα

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice