OTA VOICE
Απόψεις

Κορονοϊός: Ενημέρωση, όχι τρομοκρατία και αντιφάσεις

Όλοι συμφωνούμε ότι ο κορωνοιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και λόγω της μεταδοτικότητας του πολύς κόσμος οδηγείται στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Αυτή είναι και η αιτία της ανησυχίας των κυβερνήσεων όλου του κόσμου .Η αποτυχία της πατρίδας μας στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας οφείλεται σε πολλούς παράγοντες .
-1ον πληρώσαμε την πολιτική των ανοικτών συνόρων από βορά και ανατολάς με την αθρόα προσέλευση εργατών γης χωρίς έλεγχο ή πλαστά πιστοποιητικά υγείας , καθώς και το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού.
-2ον έλλειψη στοχευμένων , έξυπνων παρεμβάσεων για την προστασία των ευπαθών ομάδων και την απομόνωση των προβληματικών περιοχών .
-3ον αποτυχία της επικοινωνιακής πολιτικής η οποία εστιάζοντας στον τρόμο με πολλές αντιφάσεις και επιστημονικές αβεβαιότητες έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών δημιουργώντας άρνηση σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού .

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .
Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες σεβάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών τους και δεν προχώρησαν σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας ούτε σε κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων .
Κάποιες άλλες αντέγραψαν την Κίνα μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία λόγω και των οικονομικών της προβλημάτων θα έπρεπε να είναι και η τελευταία που θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο.
Ακόμη τα ανησυχητικά αποτελέσματα από την μελέτη της ψυχιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια του πρώτου lock down έδειχναν ότι έπρεπε να γίνει το αδύνατον δυνατόν ώστε να μην συμβεί αυτό ξανά .
Με την ιδιότητα του μέλους του ΠΙΣ θέτω τις σκέψεις αυτές υπ’όψιν των υπευθύνων οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις μέχρι να προχωρήσει η χρήση του εμβολίου και να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα .
H κυβέρνηση οφείλει να ακούει την γνώμη των ειδικών αλλά και να το έχει το θάρρος να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παίρνει αποφάσεις .

Μανώλης Ι. Αλιφιεράκης
Ειδικός καρδιολόγος
π. πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Χανίων

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice

«Η ευρωπαϊκή “ψήφος” ενός 100% ευρωπαϊκού κόμματος»

otavoice