OTA VOICE
Απόψεις

Μήπως να ασχοληθούμε με τα αυτονόητα;

Άρθρο της Ελένης Γκρέτσα, Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης Δημοτικού Συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» 

Κάποιος επιτέλους στο Δήμο Πεντέλης πρέπει να ξανασχοληθεί με τα αυτονόητα και τα καθημερινά.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης πρέπει να πάψει να είναι ένας ακόμα γραφειοκρατικός οργανισμός, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις παρενέβην και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά με απλά ερωτήματα όπως :

α) την χαρακτηριστική καθυστέρηση 2- 3 μηνών εκ μέρους του Δήμου, για την αλλαγή λαμπτήρων στους δρόμους, ενώ τα αιτήματα των δημοτών ευρίσκονταν καταγεγραμμένα σε ανάλογο βιβλίο. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων ενδεχομένως να κινητοποιεί επίδοξους κακοποιούς, ιδιαιτέρως δε κατά την περίοδο θερινών διακοπών . Στην πόλη μας κατεγράφησαν πολλές ληστείες κατοικιών την περίοδο του Αυγούστου 2021.

β) τις απομακρύνσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης μας. Φυσικά και πρόκειται για μία χρονοβόρα ενέργεια με διαδικασίες που προβλέπονται και πρέπει να ακολουθηθούν, μα και σε αυτή την περίπτωση αιτήματα δημοτών ανέρχονται ακόμα και τον 1,5 χρόνο χωρίς επίλυση.

γ) την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από την Διοίκηση και την Α/θμια + Β/θμια Σχολική Επιτροπή, προς το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων ή έστω των Δημοτικών συνδυασμών, για το πρόγραμμα εκκίνησης – Αγιασμών στα σχολεία της πόλης μας, καθιστώντας μας ανήμπορους να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδεις ερωτήσεις συμπολιτών μας, όχι μόνο για το θέμα αυτό βέβαια, αλλά για το σύνολο των ενεργειών της Διοίκησης.

Τα παραπάνω αποτελούν μικρό δείγμα της πληθώρας δυσλειτουργιών και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Πεντέλης, είναι περισσότερο πρόβλημα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και κυρίως διαδικασιών που απαιτούν οργάνωση παρά οικονομικών μεγεθών, αφού οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις ανθούν την περίοδο αυτή με κίνδυνο να εκπλαγούμε όλοι δυσάρεστα στο μέλλον.
Πανελλαδική δε πρωτοτυπία φαίνεται να διεκδικεί ο Δήμος μας, αφού δεν υφίστανται Αντιδήμαρχοι Παιδείας , Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών που υποδηλώνει ή έλλειψη στελεχών ή έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για τους αντίστοιχους βασικούς τομείς.

Η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί υπευθυνότητα και ο εκφυλισμός της έγκειται στην ανυπαρξία συστημικής ικανότητας για αυτορρύθμιση.

Υποχρέωση και έργο των αιρετών οφείλει να είναι η πίεση της παρούσας Δημοτικής Αρχής να διοικεί υπεύθυνα και με φρόνηση.

Πεποίθηση μου είναι ότι ο πολίτης γίνεται πραγματικά Ενεργός Πολίτης μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας που είναι μέρος της ζωής του και οι αιρετοί καλούμεθα να καλλιεργήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη, την καλή πίστη και την φροντίδα να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Κλείνοντας θυμίζω τα λόγια του Παπαδιαμάντη «Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες διά ν’ αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν»

Σχετικά Άρθρα

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice