OTA VOICE
Απόψεις

Τι να την κάνεις την Αντιπολίτευση όταν την κάνετε μόνοι σας!

Γράφει ο Βασίλης Τερζής, Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Αρχή στις 7 Απριλίου, με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα Υγείας» και στο οποίο αναφέρονται οι ενέργειες, τα μέτρα και οι δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

  Αξιότιμα μέλη της Δημοτικής Αρχής, όταν στέλνετε τέτοια Δελτία Τύπου, δε χρειάζεται να κάνουμε αντιπολίτευση, την κάνετε μόνοι σας!   

  • 21 Απριλίου 2021, στην 8η Συνεδρίαση του Δ.Σ, ήταν η πρώτη φορά που υπέβαλα εγγράφως ερώτημα για το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που έλαβε ο Δήμος Σερρών και τα Νομικά του Πρόσωπα από την Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συγχρόνως ζητούσα ενημέρωση για τις δράσεις και τις δαπάνες που κάλυψαν οι ανωτέρω χρηματοδοτήσεις. 
  • 29 Σεπτεμβρίου 2021, στην 22η συνεδρίαση του Δ.Σ, επανέλαβα τα ερωτήματα, μιας και πέντε μήνες δεν είχα καμία ενημέρωση.   
  • 5 Νοεμβρίου 2021, τελικά έλαβα την απάντηση, με δύο συνημμένους πίνακες όπου αναλυτικά περιέγραφαν τόσο τις δαπάνες όσο και τις χρηματοδοτήσεις. 

2.361.664,66 € το σύνολο των δαπανών, από αυτά το 1.724.965,88 € προέρχονται από πέντε κρατικές χρηματοδοτήσεις χαρακτηρισμένες για την αντιμετώπιση Covid.

 Ήσασταν λοιπόν, με Κρατική Εντολή, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ του ποσού που διέθεσε αναλογικά η Πολιτεία, σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την πανδημία.        

  • 10 Δεκεμβρίου 2021, απέστειλα Δ.Τ, 7 Φεβρουαρίου 2022, τοποθετήθηκα στην 3η Συνεδρίαση του Δ.Σ, στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2020 και 10 Φεβρουαρίου 2022 απέστειλα νέο Δ.Τ.  

Σε όλα ανέφερα πως σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δώσατε, το 1.383.596,26 € (ποσοστό 80,21%) από το 1.724.965,88 € της συνολικής επιπλέον Κρατικής χρηματοδότησης, αξιοποιήθηκαν για μισθοδοσία και εργοδοτικές εισφορές, για τους υπεροκταμηνίτες, υπαλλήλους Ι.Δ.Ο.Χ. (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου), που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης Covid-19. 

Προσλήψεις οι οποίες έγιναν «με το τηλέφωνο»; από ποια λίστα και κατάλογο; Προσλήψεις ΧΩΡΙΣ την τυπική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ΧΩΡΙΣ κατάθεση προσόντων, με τη διαδικασία του Κατεπείγοντος, «Η μεγαλύτερη Νόμιμη Απευθείας Ανάθεση»!!!

Οι υπόλοιπες δαπάνες (προμήθειες και παροχές υπηρεσιών), ύψους 978.068.4 €, (341.369,62 € από τη χρηματοδότηση και 636.698,78 € από ιδίους πόρους), με ποιες αποφάσεις εγκρίθηκαν και με ποιες διαδικασίες έγιναν; Διαγωνισμό; Πρόσκληση ενδιαφέροντος; ή με τον προσφιλή σας τρόπο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ;;;   

Περιμένω από τη Δημοτική Αρχή, για λόγους Διαφάνειας και ενημέρωσης των Σερραίων Δημοτών, να δημοσιεύσει τους πίνακες, που από τις 5 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν 2 αιτημάτων μου, έχω στη διάθεσή μου και θεώρησα σωστό να μην τους δημοσιοποιήσω, μιας και αυτό είναι ευθύνη, υποχρέωση και καθήκον εκείνου που διοικεί και πράττει. 

Υ.Γ Τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα, μιας και παραμένουμε πρώτοι σε κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία και στις πρώτες θέσεις Πανελλαδικά σε απώλειες. 

Μήπως το Δ.Τ είχε και έναν άλλο σκοπό; Να μας απαλλάξει ή να μετριάσει την ευθύνη…;

   

                                                                                                

Σχετικά Άρθρα

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice