OTA VOICE
Απόψεις

ISO 9001 Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ISO Experts παρουσιάζει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ISO 9001 και τα πολλαπλά οφέλη που αυτό προσφέρει.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην απαιτητική αγορά πιστοποιούνται με το πρότυπο ISO 9001. Το πρότυπο ISO 9001:2015 αποτελείται από μια σειρά κατευθυντήριων οδηγιών για την διασφάλιση όλων των στοιχείων που απαιτεί ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για να είναι επιτυχές.

Περιλαμβάνει το σύνολο των διεργασιών που καθορίζει τους εσωτερικούς κανόνες που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα για τις παραγωγικές επιχειρήσεις, ορίζει και ελέγχει όλη την παραγωγική διαδικασία ενός προϊόντος από τις πρώτες ύλες μέχρι και την τελική διάθεση στους πελάτες. Ομοίως για τις εμπορικές και παροχής υπηρεσιών εταιρείες. Ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης και του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχει.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001, αποσκοπούν σε οφέλη όπως:

– Έπίτευξη και διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προσφερόμενων προϊόντων για την ικανοποίηση των πελατών και των νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων.

-Βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας της επιχείρησης.

-Αναγνώριση των αναγκών και μελέτη των προσδοκιών των πελατών.

-Βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών.

-Γρήγορη εκτέλεση διορθωτικών ενεργειών.

-Αύξηση εμπιστοσύνης, φερεγγυότητας και κύρους της επιχείρησης.

Το ISO 9001 χρησιμοποιεί τη διεργασιακή προσέγγιση, η οποία ενσωματώνει τη μεθοδολογία του κύκλου βελτίωσης, γνωστή ως «Σχεδιάζω Έκτελώ Έλέγχω-Βελτιώνω» (Plan-Do-Check-Act) και την προσέγγιση διακινδύνευσης.
Το προσωπικό της ISOEXPERTS με γνώμονα την μακρόχρονη εμπειρία έχει αποκτήσει εξειδικευμένη γνώση στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η ISOEXPERTS δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 και ISO27001:2013 για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης και επεξεργασίας εγγράφων και δεδομένων, επιθυμώντας να εξασφαλίσει την ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία σε θέματα διαχείρισης πληροφοριών.

Πηγή: https :// isoexperts.gr /iso-se-mikromesaies-epixeiriseis

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice

«Η ευρωπαϊκή “ψήφος” ενός 100% ευρωπαϊκού κόμματος»

otavoice