OTA VOICE
Απόψεις

Η συμμετοχή στην Αυτοδιοίκηση είναι βήμα αναζωογόνησης της Δημοκρατίας

Γράφει ο Γρηγόρης Ραχωβίτσας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο

 

Ως νέοι άνθρωποι και οδηγοί του τόπου μας στο μέλλον, έχουμε ύψιστο καθήκον την ενασχόληση με τα κοινά αλλά και την ενημέρωσή μας για κρίσιμα ζητήματα της πατρίδας μας.

Γενικότερα, υπάρχει η αίσθηση ότι οι όροι «πολιτική» και «νέοι» βρίσκονται σε σχέση αμοιβαίου αποκλεισμού, καθώς η ύπαρξη του ενός συνεπάγεται αυτόματα την κατάργηση του άλλου. Όμως, τα τελευταία χρόνια των κρίσεων (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή), βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να οργανώνονται συστηματικά σε ομάδες που αφορούν τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα και να αρθρώνουν λόγο ουσιαστικό και ρηξικέλευθο.

Ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, επανέρχεται το γνωστό και κρίσιμο ερώτημα ως προς το γιατί να κρίνεται απαραίτητο να ασχοληθούν οι νέοι με τα κοινά.

Η Πολιτεία δεν θα έπρεπε να δίνει την εντύπωση ότι αποξενώνει τους νέους αλλά αντίθετα να δίνει το μήνυμα ότι έχει ανάγκη να ακούει τις εισηγήσεις τους. Και παράλληλα να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στα κέντρα αποφάσεων και ειδικά στα κέντρα όπου οι αποφάσεις επηρεάζουν και αφορούν τους νέους.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με την πολιτική. Αν και γίνεται καταχρηστική χρήση του όρου, η αλλαγή μπορεί να ξεπηδήσει μέσα από τις ιδέες και την συμμετοχή νέων σε Δήμους και Περιφέρειες. Φυσικά, αναφερόμαστε σε ανθρώπους  συνειδητοποιημένους, που φέρουν αυτό το αίσθημα ευθύνης και είναι πεπεισμένοι πως οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές είναι καιρός να πραγματοποιηθούν.

Δεν μιλάμε για «επαγγελματίες» πολιτικούς, ούτε προσκολλημένους σε καρέκλες. Αλλά για ανθρώπους με αγνά κίνητρα που αφοσιώνονται στο να κάνουν καλύτερη την περιοχή τους και δρουν με γνώμονα το κοινό καλό και την ανοικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες τους.

Η συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές τόσο των νέων ανθρώπων αλλά και όλων των ενεργών και δραστήριων πολιτών είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την αναζωογόνηση της Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Οι «φρέσκες» προοπτικές, οι καινοτόμες ιδέες και η δέσμευση για συμμετοχή μπορούν να αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον των δημοτών και να αντιμετωπίσουν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει η υπόθεση όλων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτική ενότητα σε κάθε Δήμο, σε κάθε Περιφέρεια.

Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Ραχωβίτσα με τον δημοτικό συνδυασμό Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice

«Η ευρωπαϊκή “ψήφος” ενός 100% ευρωπαϊκού κόμματος»

otavoice