OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ανακοίνωσε Ρόδη Κράτσα ο Μητσοτάκης στα Ιόνια – Η πρώτη αντίδραση Γαλιατσάτου

Κατά την περιοδεία του στην Κεφαλλονιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το Δημαρχείο της πόλης την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει στη στήριξη όλων στο πρόσωπο της Κράτσα για να δώσουμε όπως είπε χαρακτηριστικά έναν αγώνα με ομόνοια και ευπρέπεια με στόχο την αλλαγή του τόπου. «Είμαι σίγουρος είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι η κ. Κράτσα θα είναι εξαιρετική περιφερειάρχης για τα Ιόνια Νησιά».

Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση από τον συνδυασμό “ΑΝ.Α.Σ.Α.” του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, όπου με μια μακροσκελή του ανακοίνωση “πετάει” το γάντι στην υποψήφια Περιφερειάρχη τς ΝΔ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο που εξέδωσε η “ΑΝ.Α.Σ.Α.” με τίτλο “Αν η κα. Κράτσα εκλεγεί στην μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεσμεύεται ότι δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα;”:

“Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του, τοποθέτησε ως υποψήφια για την θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την κα. Ρόδη Κράτσα , για να φέρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, την Περιφέρεια στην «πολιτική επιρροή της ΝΔ». Με το «καλημέρα» προβάλλει απροκάλυπτα η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την αυτοδιοίκηση και η πρόθεση του να καταστήσει την ΠΙΝ παρακολούθημα και εξάρτημα της πολιτικής του κόμματος του, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών και της περιοχής.

Η κα. Κράτσα προστίθεται κι αυτή στην χορεία εκείνων των στελεχών που έρχονται ουρανοκατέβατοι και διορισμένοι για να μας «σώσουν». Δυστυχώς γι αυτήν οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν την απέχθεια τους σε μια τέτοια υποτιμητική πράξη, πράξη που είναι απαράδεκτη με οριζόντιο τρόπο μέσα στην κοινωνία και ανεξάρτητα από κόμματα.

Αλήθεια ποιο είναι το προσόν μιας υποψηφιότητας για την θέση του Περιφερειάρχη Ι.Ν , όταν έχει πλήρη άγνοια του γίγνεσθαι αυτού του τόπου, όταν δεν έχει ούτε ένα λεπτό θητεία σε κοινοτικό , δημοτικό, νομαρχιακό η περιφερειακό συμβούλιο;

Είναι άραγε προσόν ότι ως παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ διορίζονταν από τον εκάστοτε αρχηγό στην ευρωβουλή; Η ΠΙΝ έχει Περιφερειάρχη, τον Θ. Γαλιατσάτο, ένα καταξιωμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία πολιτική και διοικητική, γνήσιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας που οδηγεί το όχημα της Περιφέρειας στον δρόμο της καταξίωσης και της επιτυχίας.

Δεν χρειάζονται πειράματα.

Και μια ερώτηση για την συμπαθή, κατά τα άλλα, κα. Κράτσα:
Αν στις εκλογές του Μαΐου δεν πετύχετε τον στόχο σας και βρεθείτε στην μειοψηφία, θα έχετε την υπομονή και την ευθιξία να παραμείνετε για τεσσεράμισι περίπου χρόνια ως απλή περιφερειακή σύμβουλος η θα επιστρέψετε «αυθωρεί και παραχρήμα» στην σιγουριά των πολιτικών σαλονιών του «κλεινού άστεως»;
Μην βιαστείτε να απαντήσετε, σκεφθείτε το καλά για να μην εκτεθείτε αργότερα!

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά”.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice