OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αυτούς τους υποψήφιους Δημάρχους θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Λάρισας

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας έστειλε στην Πειραιώς τη λίστα με τα ονόματα των υποψήφιων μνηστήρων και η κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος, με επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαμάνη αναλαμβάνει δράση…

Τη λίστα με ονόματα υποψήφιων μνηστήρων για το χρίσμα ή τη στήριξη του κόμματος, προκειμένου να συγκροτήσουν ισχυρά ψηφοδέλτια για κάθε δήμο του νομού έστειλε η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας στα κεντρικά του κόμματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Ρούστα και της εφημερίδας «Ελευθερία».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, πρόκειται για μια καταγραφή των υποψηφιοτήτων, χωρίς όμως να υπάρχει και αξιολόγηση αυτών από την κομματική οργάνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος ζήτησε από τα 65 στελέχη της διευρυμένης ΝΟΔΕ να σεβαστούν τις τελικές αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος, όπερ και εγένετο.

Η λίστα της ΝΟΔΕ, όπως και των άλλων γαλάζιων Νομαρχιακών Επιτροπών της χώρας θα αποτελέσουν έναν μπούσουλα για την κεντρική εκλογική επιτροπή της ΝΔ, με επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία όπως όλα δείχνουν θα διενεργήσει δημοσκόπηση στους μεγάλους δήμους της χώρας (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λαρισαίων), προκειμένου να διερευνηθεί η δυναμικότητα των υποψηφίων. Σίγουρα στη δημοσκόπηση θα συμπεριληφθούν και πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως κι άλλες προσωπικότητες που διάκεινται φιλικά προς τη ΝΔ.

Η γαλάζια λίστα έχει ακόμη παραλήπτες τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Λάρισας θα είναι στην πρώτη παρτίδα των υποψηφιοτήτων που θα ανακοινώσει η ΝΔ ότι στηρίζει για τις εκλογές του Μαΐου. Χρονικά η εξέλιξη αυτή τοποθετείται περί τα τέλη του μήνα, αρχές Νοεμβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δήμος Λάρισας: Η λίστα περιλαμβάνει την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, τον επικεφαλής της “Λάρισα πόλη του Αύριο” Θανάση Μαμάκο, τον πρώην νομάρχη Λουκά Κατσαρό, τους πρώην αντιδημάρχους Μάριο Ξηρομερίτη και Κώστα Σαμουρέλη και τον επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντιπτέραρχο Γρηγόρη Πρεζεράκο.

Δήμος Κιλελέρ: Ο εν ενεργεία δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος.

Δήμος Ελασσόνας: O εν ενεργεία δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου.

Δήμος Τεμπών: Ο εφοριακός Γιώργος Μανώλης.

Δήμος Τυρνάβου: Ο μηχανολόγος μηχανικός Γιάννης Κόκκουρας.

Δήμος Φαρσάλων: Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστο Καπετάνο, θα μπορούσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος (για δεύτερη φορά), αλλά υπάρχει κομματικό ασυμβίβαστο. Έτσι μόνο με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε ο Φαρσαλινός δικηγόρος να τεθεί επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης, σενάριο εφικτό, καθώς τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται αντιμετωπίζουν θέμα συσπείρωσης.

Δήμος Αγιάς: Με τα βλέμματα στραμμένα στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Δώτιο Πεδίο», μήπως και προκύψει -εκ των έσω- μια ενωτική υποψηφιότητα, η ΝΟΔΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ταυτόχρονα αναζητά και μια εναλλακτική λύση, προερχόμενη όμως αποκλειστικά από την τοπική κοινωνία.

Πηγή: «Ελευθερία» – Του Γιώργου Ρούστα

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

otavoice

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice