OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δεν θα είναι υποψήφιος ξανά για τον Δήμο Αθηναίων ο Καμίνης

Ανοίγει ο δρόμος για τον Κώστα Μπακογιάννη μετά την απόφαση του Γιώργου Καμίνη να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, για τρίτη συνεχόμενη φορά.

«Τέλος εποχής» για το Γιώργο Καμίνη στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/10) και επίσημα πως δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας, γνωστοποίησε την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι «δύο θητείες είναι αρκετές για να αποδείξουμε πόσο σεβαστήκαμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες της Αθήνας».

«Ήδη από το 2010 υποστήριζα ότι μία θητεία δεν αρκεί, δύο όμως είναι ικανές να δείξουν τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος. Δύο θητείες είναι αρκετές για να αποδείξουμε πόσο σεβαστήκαμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες της Αθήνας.

Το υποστηρίζω και σήμερα. Μπορεί οι καιροί να είναι ιδιαίτεροι, και όλα να γίνονται πολύ πιο δύσκολα και αργά, αλλά όντως σε δύο θητείες δείξαμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση μπορούμε να πάμε την πόλη. Η πόλη έχει, επιτέλους, πόρους και στρατηγικό σχέδιο και ο δήμος οργάνωση. Τρίτη εντολή από το εκλογικό σώμα δεν θα διεκδικήσω» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο Καμίνης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει προσωπικά ώστε η νυν παράταξή του «Δικαίωμα στην πόλη» «να αποτελέσει τη βάση, τη μαγιά για τις νέες προοδευτικές συγκλίσεις στον δήμο Αθηναίων» και κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του να είναι παρόντες σε αυτές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η παράταξη δεν είναι προίκα να μεταβιβαστεί». Επίσης δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την παράταξή του «Δικαίωμα στην πόλη» η οποία όπως είπε «το αποτύπωμα που θα αφήσει στην Αθήνα θα είναι πολύ βαθύτερο από αυτό που φαίνεται σήμερα».

Ο Καμίνης έκανε εκτενή αναφορά σε ποιά κατάσταση ήταν ο δήμος όταν πρωτοεξελέγη και τι κατάφερε να πραγματοποιήσει παρότι, όπως είπε, η εκλογή της δημοτικής του αρχής συνέπεσε με το ξέσπασμα της κρίσης:

«Βρήκαμε έναν δήμο βυθισμένο στα χρέη και τον κάναμε πλεονασματικό. Έναν δήμο μαθημένο στη σπατάλη και την κακοδιοίκηση, και τον νοικοκυρέψαμε. Έναν δήμο όπου η φιλανθρωπία αφορούσε μερικούς εκατοντάδες, και μετατρέψαμε την Αθήνα σε πόλη αλληλεγγύης για χιλιάδες συμπολίτες μας. Έναν δήμο – κομματικό μαγαζί και εντούτοις διοικήσαμε και διοικούμε με πολιτική αχρωματοψία, επιβραβεύοντας τους καλύτερους. Έναν δήμο έργων βιτρίνας και φτιάξαμε έναν δήμο με σχέδιο και υποδομές. Έναν δήμο ουσιαστικά ανύπαρκτο στη διεθνή σκηνή και τον κάναμε σημείο αναφοράς και παράδειγμα στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα στον κόσμο. Έναν δήμο συντηρητικό και φοβικό απέναντι στο καινούργιο και τον ενδυναμώσαμε, τον κινητοποιήσαμε και τον πήραμε μαζί μας».

Με την αποψινή εξέλιξη φυσικά ανοίγει ο δρόμος για τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο έμπειρος πολιτικός, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει τον θώκο στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, την Αθήνα.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Στη Λέρο ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

otavoice

Π.Δ.Ε: Το OLYMPIAN BREAKFAST στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων

otavoice

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice

Π.Κ.Μ: Συμμετοχικό εργαστήριο ”Προωθώντας τη συνδεσιμότητα στην ύπαιθρο”

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εντυπωσιακή ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου

otavoice

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον δήμο Ωρωπού

otavoice