OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Έργα διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και Τσανακτσή Ημαθίας

Συντονισμό των έργων διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και «Τσανακτσή» στο Βέρμιο, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Το έργο, αφορά διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, μήκους άνω των 14 χιλιομέτρων και πλάτους από 30 έως 60 μέτρα.

Προστασία του φυσικού πλούτου

«Η Π.Ε Ημαθίας αποδεικνύει στην πράξη, για μια ακόμη φορά, ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φορέων, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού μας πλούτου, αλλά και των συμπολιτών μας» ανέφερε  ο κ. Καλαιτζίδης.

Με την σύμπραξη των υπηρεσιών  και την διάθεση των μηχανημάτων της Π.Ε Ημαθίας,  και τη συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Αναγκαστικής Διαχείρισης του Δασοκτήματος Σελίου, ,υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των αρμοδίων δασαρχείων, έγινε συντήρηση της  υφιστάμενης αντιπυρικής υποδομής και διάνοιξη όπου ζητήθηκε.

Μείωση  των πόρων από την κεντρική διοίκηση

Παρά την συνεχή μείωση  των παρεχόμενων πόρων από την κεντρική διοίκηση για την δασοπροστασία, η εντολή του περιφερειάρχη  Απόστολου Τζιτζικώστα είναι να συνδράμουμε πάση δυνάμει σε οποιοδήποτε έργο προστασίας του κοινωνικού συνόλου, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ  του Συνεταιρισμού Αναγκαστικής Διαχείρισης Δασοκτήματος Σελίου, την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του δασαρχείου τους συνεργάτες του στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας για αυτή την προσπάθεια.

Εύη Μιχωλού

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice