OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Φουντώνουν οι διεργασίες στον Δήμο Αμφιλοχίας

Πυρετώδεις πλέον είναι οι διεργασίες και στον Δήμο Αμφιλοχίας με το βλέμμα στραμμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Το παζλ των υποψήφιων δημάρχων σταδιακά συμπληρώνεται με τις ζυμώσεις να είναι έντονες το τελευταίο διάστημα. Μένει ωστόσο μια …βασική παράμετρος για να ξεκαθαρίσουν οι όροι της αναμέτρησης: να λάβει τις αποφάσεις του και ο Απόστολος Κοιμήσης που δεν έχει λόγο να βιαστεί… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Μάρκος Βασίλας είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ (όπως προ καιρού είχε αποκαλύψει το agrinionews.gr). Στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου Μενιδίου θα επιχειρηθεί συσπείρωση «προοδευτικών» δυνάμεων καθώς ελπίζεται πως θα στηριχθεί από πρόσωπα που ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ. Το 2014 ο κ. Βασίλας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Θύμιου Σώκου.

Η στήριξη στο πρόσωπο του Μάρκου Βασίλα βεβαιώθηκε στην προ ημερών συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας στην οποία έδωσαν το «παρών» και οι βουλευτές του κόμματος. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 Βαγγέλης Τσούκας φέρεται να οδεύει στο συνδυασμό Κατσιφάρα για την Περιφέρεια ενώ ακριβώς την αντίστροφη πορεία θα ακολουθήσει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τσόγκας.

Ο κεντροδεξιός χώρος είναι ιδιαίτερα πιθανό να εκφραστεί από τον Γιώργο Κατσούλα. Οι διεργασίες ωστόσο δεν είναι εντελώς… ανέφελες καθώς ο Γιάννης Πρεβεζιάνος προς το παρόν δεν έχει πάρει απόφαση μη καθόδου. Στη συνάντηση που είχε με τη δημοτική του ομάδα έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Δεν ξεχνά άλλωστε πως το 2014 έχασε οριακά στο β΄ γύρο.

Η αλήθεια είναι πως 15 χρονια τώρα η ονοματολογία στον εν λόγω χώρο δεν περιλαμβάνει περισσότερα από τρία-τέσσερα άτομα. Ένα είναι του πρώην νομαρχιακού συμβούλου (διετέλεσε και πρόεδρος του οργάνου) Γιώργου Κατσούλα. Το όνομα του από το 2006 διακινείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ωστόσο φαίνεται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία.

Άγνωστες παραμένουν ωστόσο οι προθέσεις του Απόστολου Κοιμήση. Τέσσερις θητείες δήμαρχος έχει διατελέσει και είναι φυσικό να έχει επέλθει κορεσμός . Το όνομα του έχει διακινηθεί σε πολλά σενάρια της κεντροαριστεράς ακόμη και της κεντροδεξιάς δεδομένης της άριστης σχέσης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παραμένει ωστόσο σταθερό και ενεργό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά και σφοδρός επικριτής της μεταρρύθμισης «Κλεισθένης» στην Αυτοδιοίκηση.

«Δεν έχω πάρει ακόμη την τελική απόφαση γιατί ο Κλεισθένης διαλύει κυριολεκτικά τους Δήμους . Ελπίζω έστω και τώρα να μην υλοποιηθεί γιατί θα υπάρξει ακυβερνησία στους ΟΤΑ», δήλωσε πρόσφατα τονίζοντας πως αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι στον Δήμο. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως ο Κοιμήσης έχει και εναλλακτικά σενάρια. Σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας προσφέρονται ρόλοι για να αξιοποιηθεί…

Κάπως έτσι καταγράφονται οι εξελίξεις στο δήμο Αμφιλοχίας όπου βέβαια θα εκφραστεί με ψηφοδέλτιο και το ΚΚΕ. Το κλίμα εξάλλου αποτυπώθηκε και σε δημοσκόπηση τα συμπεράσματα της οποίας μελετώνται ήδη από εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Πηγή: agrinionews.gr

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice