OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Γαλιατσάτος στο OTAVOICE: “Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι των δημοσίων κτιρίων στη Ζάκυνθο – Ειδικό κλιμάκιο για τον έλεγχο του λιμανιού”

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6.4 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί, μετά τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική, καθώς και στα γειτονικά κράτη της Αλβανίας, της Μάλτας και της Ιταλίας.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θοδωρής Γαλιατσάτος μαζί με τους συνεργάτες του και κλιμάκιο της Περιφέρειας για να πραγματοποιήσει αυτοψία σε διάφορα σημεία του νησιού προκειμένου και να καταγράψουν τυχόν ζημιές και προβλήματα που δημιούργησε ο μεγάλος σεισμός. Ήδη ελέγχθηκε το αεροδρόμιο, στο οποίο δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα και συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του. Επίσης, με εντολή της Περιφέρειας ελέγχονται εξονυχιστικά τα σχολεία και τα δημόσια κτίρα για την καταλληλότητά τους ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και τα κλιμάκια του που καταφτάνουν αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, θα γίνει έλεγχος της καθίζησης στο λιμάνι της Ζακύνθου, το οποίο πάντως λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος στο δικαστικό Μέγαρο και μέχρι το μεσημέρι θα αποτυπωθεί το μέγεθος της κατάστασης και θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών.

Σε νέα επικοινωνία του OTAVOICE με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανέφερε: “Υπάρχει ψυχραιμία στο νησί. Η Ζάκυνθος άντεξε γιατί είναι θωρακισμένη, λόγω της ιδιαιτερότητας της. Έχει δυνατότητες αντισεισμικές. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε ανάπτυξη και κάνουν ελέγχους. Φυσικά η Περιφέρεια θα παρέχει ότι χρειαστεί. Είμαστε παρόντες και θα παραμείνουμε καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας. Είμαστε σε επικοινωνία και με την Κυβέρνηση για να δρομολογήσουμε όλες τις εξελίξεις σε ότι θέματα προκύψουν”.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στον Δήμο Ωρωπού

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Ένταξη στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Πράσινου Ταμείου

otavoice

Γ. Μαλανδράκης: Πρόταση τροποποίησης άρθρου για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο από τους ΟΤΑ

otavoice

Δήμαρχος Ωρωπού προς αντιπολίτευση: Ψεύτες ή επικίνδυνα ανίκανοι;

otavoice

Αποφάσεις της 21ης Συνεδρίασης, της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου

otavoice

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Χρηματοδότηση για χώρους άθλησης, αναψυχής και παιδικές χαρές

otavoice