OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ημερίδα για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η «Ημερίδα για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω» στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Την έναρξη της ημερίδας, που έγινε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, την πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία ανέφερε: «Έρχομαι σήμερα ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας που κάναμε στις 2 Οκτωβρίου 2017 για να αποτιμήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία ενός μεγάλου θεσμού, των Κέντρων Κοινότητας, ραχοκοκαλιά του νέου ψηφιακού προνοιακού κράτους που δημιούργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πληθώρα των προγραμμάτων και δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και τα νέα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα και θα καλύπτουν ανάγκες διαφόρων ομάδων πολιτών όπως της οικογένειας, του παιδιού, του ηλικιωμένου και των ατόμων με αναπηρία. Προγράμματα όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολικά γεύματα, στεγαστική συνδρομή, προνοιακά επιδόματα κ.ά

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Στέλιου Βασιλειάδη, συντονιστή της ημερίδας, ο οποίος τόνισε την έμφαση που δίνει η Δημοτική Αρχή στην κοινωνική πολιτική, την πολυεπίπεδη δράση της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, την όσο το δυνατόν πιο πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και την αξιοποίηση προς όφελος των αδύναμων συμπολιτών μας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού. Εκ μέρους του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα ανέγνωσε τον χαιρετισμό του, όπου επισημαίνεται ότι:

«Στο Δήμο μας καταβάλουμε προσπάθειες στη διατήρηση ενός επιπέδου αξιοπρέπειας για όλους τους κατοίκους και ευελπιστούμε ότι η διαφαινόμενη οικονομική ανάπτυξη θα συμβάλλει στη σταδιακή εξάλειψη των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Προϋπόθεση η συνέχεια του λειτουργικού εξορθολογισμού και η ακόμα μεγαλύτερη διάθεση πόρων και η άμεση νομοθετική παρέμβαση στα αναδυόμενα προβλήματα».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής ΟΠΕΚΑ Στέλιος Πλιάκης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι Ερίκ Γκαζόν, στέλεχος Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελένη Τζουτζούκου, Ανδρέας Χατζής και Αθανασία Διαμαντή, Προϊστάμενοι ΟΠΕΚΑ και η Κατερίνα Κατσανεβάκη, Κοινωνική λειτουργός, Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ένα πλήθος ζητημάτων, παροχών και επιδομάτων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αιγάλεω Γιάννα Χριστόγλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Ζάχαρης, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Στη Λέρο ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

otavoice

Π.Δ.Ε: Το OLYMPIAN BREAKFAST στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων

otavoice

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice

Π.Κ.Μ: Συμμετοχικό εργαστήριο ”Προωθώντας τη συνδεσιμότητα στην ύπαιθρο”

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εντυπωσιακή ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου

otavoice

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον δήμο Ωρωπού

otavoice