OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κάρναβος στο OTAVOICE: “Το συμφέρον της Καλλιθέας πάνω απ’ όλα”

O Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αποκλειστικά στο OTAVOICE.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Καλλιθέα, για τα έργα της δημοτικής Αρχής από το 2014 έως και σήμερα καθώς και για τις επερχόμενες εκλογές που γίνονται με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής μίλησε αποκλειστικά στο OTAVOICE ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Οι ερχόμενες εκλογές γίνονται με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής. Ποια είναι η άποψή σας;

“Θεωρώ αυτονόητο, το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε και είναι ένα πεδίο συγκλίσεων, συμμαχιών και υπέρβασης κομματικών και ιδεολογικών διαφορών προκειμένου να δίνονται λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι δήμοι εδώ και πολλά χρόνια έχουν κατακτήσει ένα επίπεδο υψηλής δημοκρατικής λειτουργίας και διαλόγου. Εμείς, και ως συνδυασμός και ως διοίκηση κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτευτήκαμε και πολιτευόμαστε με βάση το συμφέρον της Καλλιθέας παραμερίζοντας τις όποιες κομματικές και ιδεολογικές διαφορές και ταυτότητες, ρίχνοντας γέφυρες συνεργασίας με όλους τους πολίτες και με όλες τις παρατάξεις. Στην Καλλιθέα, για την Καλλιθέα και αυτή θα είναι και η γραμμή που θα κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια”.

Ποια κρίνετε ότι είναι οι μεγάλες επιτυχίες στη διοίκησή σας;

“Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να ανατάξουμε την χρηστική και κοινωνική υποδομή της πόλης. Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η Καλλιθέα να αναπτυχθεί ανθρωποκεντρικά. Φροντίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε τις λειτουργίες εκείνες που κάνουν τη ζωή καλύτερη, στον κάτοικο, στην μητέρα, στο παιδί, στον ηλικιωμένο στον επαγγελματία της πόλης. Για αυτό και ήταν σαρωτικό το πρόγραμμά μας για παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωνικές δομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα, σχολικά κτήρια, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ασφάλεια, αλλά και δράσεις ανάδειξης της ιστορικής πορείας και μνήμης της πόλης.

Ειδικότερα, αυξήσαμε την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, επισκευάσαμε και αναπλάσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους της πόλης και ανακατασκευάσαμε σχεδόν όλες τις σχολικές αυλές, έργο που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι να τεθούμε ξανά στην κρίση του λαού. Σε αυτά να συμπεριλάβουμε και τους νέους θεσμούς που δημιουργήσαμε, όπως το Καλοκαιρινό και Μεσογειακό Φεστιβάλ, τις Ημέρες Καριέρας, δράσεις κατά της βίας και του εκφοβισμού, την ημέρα ποδηλάτου, καθώς και την συμμετοχή μας στo Love your Local Market και επιπλέον, με την αρωγή μας, οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες εμπλουτίστηκαν κατά πολύ”.

Ο τομέας της καθαριότητας είναι αυτός που ο κάθε Δήμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τι έχετε κάνει για αυτό;

“Στην καθαριότητα, δίνουμε την μεγάλη μάχη της καθημερινότητας και θα την κερδίσουμε. Ανανεώσαμε τον στόλο των οχημάτων με δώδεκα νέα οχήματα και προχωράμε για την απόκτηση και άλλων. Εκτιμούμε ότι, μέχρι το τέλος αυτής της θητείας μας, θα έχουμε περίπου τριάντα νέα αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση των Καλλιθεατών στην καθαριότητα. Επιπλέον, αντικαθιστούμε την πλειοψηφία των παλαιών κάδων με καινούργιους (έχουμε ήδη παραλάβει 800 και περιμένουμε άλλους 500).

Ειδικά για την καθαριότητα είμαστε από τους δήμους με τα καλύτερα ποσοστά στην ανακύκλωση ανά κάτοικο. Εκτός από τα απορρίμματα, ανακυκλώνουμε τα κλαδιά αλλά και τα μπάζα που μαζεύουμε. Παράλληλα έχουμε τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης βυθιζόμενους κάδους νέας τεχνολογίας με δεκαπλάσια χωρητικότητα από τους συμβατικούς, ο κάθε ένας και θα φτάσουμε συνολικά στα δεκατρία ζευγάρια, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομούμε 260 κάδους από το περιβάλλον!”

Αναλάβατε την διοίκηση της πόλης στην μέση μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης. Τι κάνατε;

“Ιδιαίτερα θέλω να πω για πόλη σαν την Καλλιθέα, ότι τα κοινωνικά προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Κινητοποιηθήκαμε αμέσως και είμαστε ο πρώτος δήμος στο λεκανοπέδιο που εφάρμοσε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ενώ παράλληλα λειτουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, ιματιοθήκη, συμβουλευτικό κέντρο οικογένειας, ΚΕΠ υγείας και Κέντρο Κοινότητας ενώ πραγματοποιούμε ένα μεγάλο πλήθος δράσεων για την τρίτη ηλικία.

Επίσης, είμαστε περήφανοι για τα δύο σωματεία πρόληψης και απεξάρτησης που λειτουργούν υπό την αιγίδα μας τον «Σταθμό» και τον «Θησέα» όπου λειτουργεί και συμβουλευτικός σταθμός για το αλκοόλ. Επιπλέον, στην προσπάθειά μας για μια πιο ανθρώπινη πόλη δώσαμε έμφαση και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθιερώσαμε την «Ωρα του Δημότη», εικοσιτετράωρη γραμμή εξυπηρέτησης και σύντομα θα έχουμε ένα 5ψήφιο αριθμό, όπου ο δημότης θα καλεί για κάθε θέμα σχετικά με τον Δήμο”.

Ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Καλλιθέα;

“Η Καλλιθέα αλλάζει με δύο εμβληματικά έργα, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, καθώς επίσης και με την μεταμόρφωση του άξονα της Λ. Συγγρού σε τουριστικό πόλο. Η πρόκληση εδώ είναι, η οικονομία της πόλης, να συνδεθεί με αυτά τα γεγονότα και να εκμεταλλευθεί την αύξηση της επισκεψιμότητας, την άνοδο της εστίασης, του τουρισμού αλλά και άλλων παραγωγικών κλάδων.

Για αυτούς τους λόγους είναι επιτακτική η διεκδίκηση από μέρους μας της επέκτασης της γραμμής του Μετρό στην παραλιακή ζώνη. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα”.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice