OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα δυο πρόσωπα του Μπουτάρη

Σωστός ντόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Απορίας άξιο πως μπορεί να εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη με ένδοξη ιστορία και να χειρίζεται τόσα κρίσιμα θέματα, όταν την μια λέει άσπρο και την άλλη λέει μαύρο. Διγλωσσία, διπροσωπία, κακή μνήμη… Ότι και να είναι σίγουρα δεν τιμάνε έναν Δήμαρχο που είναι ο πρώτος πολίτης μιας ένδοξης και ιστορικής μακεδονικής πόλης που μαζί με ολόκληρη την Μακεδονία δοκιμάζονται συνεχώς από διάφορα «κοράκια» που προσπαθούν να καταχραστούν ή και να παραποιήσουν την παγκόσμια ιστορία με τα «θέλω» τους και τις αξιώσεις τους.

Την Παρασκευή ο γνωστός για τις προκλητικές του συμπεριφορές, Γιάννης Μπουτάρης προκάλεσε για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μετά την πανηγυρική Δοξολογία για τον Πολιούχο της πόλης. Ωστόσο το ρεσιτάλ προκλητικότητας, αναξιοπιστίας και υποκριτικότητας σε βαθμό… κακουργήματος συνεχίστηκε σήμερα. Με τις δηλώσεις που έκανε για τις παρελάσεις! Πέρυσι μετά τη λήξη της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για την 25η Μαρτίου, πρότεινε την κατάργηση της παρέλασης με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα και να πάρει μια άλλη μορφή, με παράλληλη γιορτή στη νέα παραλία.

«Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές». Τάδε έφη ο κ. Μπουτάρης.

Τούμπα α λα Μελισσανίδης

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, έφερε… τούμπα τα πράγματα! Τύφλα να ‘χει ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης. Ξαφνικά έπιασε το νόημα των παρελάσεων και κατάλαβε ότι εμψυχώνουν τον πατριωτισμό και τη διάθεσή μας για να προχωρήσουμε μπροστά.

«Αυτές οι παρελάσεις εμψυχώνουν τον πατριωτισμό μας, εμψυχώνουν τη διάθεσή μας, να προχωρήσουμε μπροστά και σαν πόλη και σαν έθνος για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να σηκώσουμε το κεφάλι από αυτή την κρίση που μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ. Χρόνια πολλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκη.

Τώρα η κατακραυγή που γνώρισε για τις απόψεις του σχετικά με το όνομα για τα Σκόπια και το γεγονός πως σε λίγους μήνες έρχονται εκλογές, το λές μάλλον σύμπτωση για αυτή την μεταστροφή. Που έτυχε και… πρέπει να πετύχει. Για κάποιους λόγους.  Πάντως σε ανάλογες περιπτώσεις περνάς ή από ψυχίατρο ή αλκοτέστ…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε ποιες παραλίες του δήμου Βόλου συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης

otavoice

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

otavoice

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice