OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα πρόσωπα που διεκδικούν τους Δήμους στην Π.Ε. Κοζάνης

Το OTAVOICE συνεχίζει την καταγραφή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τις δημόσιες δηλώσεις και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Οι υπάρχουσες παρατάξεις μετρούν τις δυνάμεις τους και προχωρούν σε… ενισχύσεις ενώ δεν είναι και λίγοι οι υποψήφιοι που «κατεβαίνουν» με νέα σχήματα για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Το OTAVOICE ξεκίνησε μια καταγραφή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας μεταφέροντας πριν από μερικές ημέρες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Π. Ε. Φλώρινας (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) και συνεχίζει σήμερα με την Π.Ε. Κοζάνης.

Δήμος Κοζάνης

Στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας πέραν της σίγουρης υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις» Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος θα έχει πάλι την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης η ισχυρότερη όλων (εκ των ενδιαφερομένων) υποψηφιότητα του Κυριάκου Μιχαηλίδη, τέως Δημάρχου Δημ. Υψηλάντη (Καποδιστριακός Δήμος). Υποψήφιος εκ νέου με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο θα είναι ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Μαλούτας. Υποψηφιότητα που ταράζει τα νερά και δημιουργεί νέα δεδομένα είναι αυτή του νυν Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκου, λόγω της πολυσυλλεκτικότητας και της δυναμικής του παρουσίας.

Δήμος Βοΐου

Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο και «προίκα» το έργο του, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Την πρόθεση τους να διεκδικήσουν το Δημαρχιακό αξίωμα έχουν εκφράσει μέχρι τώρα: O πρώην Αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές και ο Πρόεδρος Γουνοποιών και Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη του Γιώργου Δακή, Δημήτρης Κοσμίδης, ενώ δεν έχει ακόμα εκφράσει τις σκέψεις του ο επιχειρηματίας Χρήστος Ζευκλής. Να σημειωθεί ότι οι τρεις τελευταίοι έχουν σημείο αναφοράς την περιοχή της Σιάτιστας.

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού

Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του otavoice.gr, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο το Βελβεντό να αυτονομηθεί και να δημιουργηθεί ξεχωριστός Δήμος Βελβεντού, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημα και δυναμική διεκδίκηση της πλειοψηφίας των κατοίκων του, μέσω της Μ.Κ.Ο που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό. Πληροφορίες του OTAVOICE μετά και την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση στην περιοχή, αναφέρουν πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά έως το τέλος Οκτώβριου.

Τώρα και για επανέρθουμε στο υπό σχηματισμό αυτοδιοικητικό τοπίο να πούμε ότι, παρά τις σοβαρές απώλειες και τις ανεξαρτητοποιήσεις πολλών Δημοτικών Συμβούλων του, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού ιατρός Αθανάσιος Κοσματόπουλος δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δήλωση υποψηφιότητας έχει κάνει και ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο στην δική του θητεία. Την υποψηφιότητα τους ακόμα δήλωσαν ο Χρήστος Ελευθερίου (πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου-στην θητεία του Βασίλη Κωνσταντόπουλου) και η δημοσιογράφος Ρίτσα Σπυρίδου, ενώ φαίνεται ότι είναι σε διεργασίες και συζητήσεις ο μηχανικός Δημήτρης Ζάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Παπαδόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση δημιουργίας Δήμου Βελβεντού σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Μανώλη Στεργίου ενώ η συσσωρευμένη εμπειρία και οι ικανότητες του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννη Σόκουτη, τον καθιστούν ισχυρό πόλο εξελίξεων και σημείο αναφοράς όχι μόνο για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού, αλλά και στον υπάρχων Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Δήμος Εορδαίας

Εκ νέου υποψήφιος φέρεται να δηλώνει στους στενούς συνεργάτες του ο νυν Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης, ενώ ομάδα πολιτών προσπαθεί να πείσει την συμβολαιογράφο Αθηνά Τερζοπούλου να διεκδικήσει τα ηνία του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πιθανότητες υποψηφιότητας του εξετάζει το πρώην μέλος του Δ.Σ. (ως εκπρόσωπος των εργαζομένων) της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Γιάννης Καραβασίλης. Δυναμική όπως πάντα υποψηφιότητα είναι αυτή της επικεφαλής της παράταξης «Εορδαϊκή Ανατροπή» και δικηγόρου Ιωάννας Ανδρονικίδου. Ενώ δεν έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους ακόμα ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Παύλος Τσότσος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς.

Αναμένεται πάντως σε όλους τους Δήμους να υπάρξουν υποψηφιότητες στηριζόμενες από το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice