OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τίνα Καφατσάκη: Ο Δήμος Ζωγράφου γίνεται μια «έξυπνη πόλη»

Στις 2 Οκτωβρίου, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση δικτύου 5G στην πόλη του Ζωγράφου, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας που θα συμμετέχει και θα υποστηρίξει, ως πάροχος δικτύου, την υλοποίηση του έργου.

Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση της δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στου Ζωγράφου. Ο Δήμος μας, είναι μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα επίδειξης αλλά και δοκιμών για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, δήλωσε:

«Ο Δήμος Ζωγράφου, έδρα δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επελέγη μαζί με άλλους δύο Δήμους της Χώρας να συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή δικτύου πέμπτης γενιάς.
Το 5G δίκτυο μπορεί να μας φέρει πολύ καλύτερη ποιότητα τηλεπικοινωνιών, μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και να συντελέσει ουσιαστικά στην υλοποίηση όλων αυτών των εφαρμογών που μετατρέπουν μία πόλη σε «έξυπνη» πόλη». Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία με τις δυνατότητες που παρέχει το δίκτυο 5ης γενιάς, να αναπτύξουν πρωτοποριακά τεχνολογικά συστήματα, να υλοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα αλλά και να παρέχουν την τεχνογνωσία τους για τη βελτίωση τόσο των υπηρεσιών του Δήμου όσο και της καθημερινότητας του πολίτη.Είναι σίγουρο ότι αυτού του είδους η νέα τεχνολογία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας, τον τρόπο που επικοινωνούμε και ανοίγει ένα νέο δρόμο για την ανάπτυξη».

Σχετικά Άρθρα

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice