OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τσίπρας για Αυτοδιοίκηση: «Μάχη ιδεολογική και εκλογική – Τον Νοέμβριο τα χρίσματα»

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στην ατζέντα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν το Σάββατο (13/10) οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Ο πρωθυπουργός έδωσε το… εναρκτήριο λάκτισμα στις εργασίες, της οποίας η ατζέντα είναι “πλούσια”.

Στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δίνοντας το πολιτικό στίγμα αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα. Ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Νοέμβριο, θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα στηριχτούν στις 13 Περιφέρειες ενώ κάλεσε στη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου της αριστεράς το οποίο θα πρέπει να ανακτήσει τα ηνία στην Τοπική Αυτοδιoίκηση.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπας ανέφερε: «Υπάρχουν συνθήκες και προϋποθέσεις για την αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών. Ανοίγεται πεδίο για ουσιαστικές συγκλίσεις για πρώτη φορά με την απλή αναλογική η οποία βάζει τέλος στη μονοκρατορία του ενός. Το πρόγραμμα για τις πόλεις μας, για την ποιότητα ζωής να γίνουν οι βάσεις ζυμώσεων και πολιτικών διεργασιών για να έχουμε μια προοδευτική στροφή. Θα στηρίξουμε συνδυασμούς και πρόσωπα με ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόσημο. Αναζητάμε συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με συνδυασμός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με ανθρώπους έντιμους, με γνώση, έργο και αποδοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Στις Περιφέρειες θα καταλήξουμε μέσα στον Νοέμβριο και μετά από σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα πρόσωπα που θα στηρίξουμε, πάντα στα πλαίσια της στρατηγικής που ανέφερα».

Και συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός ανέφερε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Θα είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη γιατί θα αποδείξουμε τον βαθμό και τη δυνατότητα που έχει το κόμμα μας να αποκτήσει γείωση ουσιαστική στις τοπικές κοινωνίες. Κανένα κόμμα δεν μπορεί ηγεμονικό ρόλο στις ιδέες και στις διεργασίες σε μια κοινωνία αν δεν μπορεί να μεταφράσει αυτή την ηγεμονική παρουσία και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα είναι μια μάχη που θα μας δώσει την ευκαιρία στην Αριστερά όχι να καταγράφει μόνο νίκες ιδεολογικές αλλά και εκλογικές, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πλήθος κόσμου στην έναρξη του Κορινθιακού Καρναβαλιού

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Συνεδριάζει την Τετάρτη 11/2 το Δ.Σ. – Τα θέματα

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον νέο Διοικητή της 44ης ΣΔΙ ΤΑΛΩΣ

otavoice

Επιχείρηση Δήμου Πειραιά-ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων

otavoice

O Δήμος Σερρών έκοψε την βασιλόπιτά του

otavoice

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα η 101η επέτειος της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925

otavoice