OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας θα δώσει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις δομές του Οργανισμού τη δυνατότητα να διοργανώσουν από κοινού δράσεις, προγράμματα και παρεμβάσεις που αφορούν σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, προαγωγής της υγείας τους, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης καθώς και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και εγκατάλειψης.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δια της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και των δομών της κοινωνικής παρέμβασης, θα υλοποιήσουν από κοινού:

  • Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής με τις τρεις (3) Κινητές ιατρικές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής.
  • Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Οργανισμού.
  • Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας (νηπιαγωγεία) για θέματα σχετικά με την εξαφάνιση και την ενδοσχολική βία.
  • Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση επαγγελματιών και φοιτητών για την παιδική προστασία και την αποκατάσταση παιδιών σε κίνδυνο.
  • Οργάνωση εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού.
  • Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών.

Ταυτόχρονα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα θέσει στη διάθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και την «Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000».

Κατά την τελετή υπογραφής του Συμφώνου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε:

«Η παρατεταμένη κρίση επηρεάζει αρνητικά πολλές οικογένειες στη χώρα μας με αποτέλεσμα αυτές να έρχονται αντιμέτωπες με οικονομικά προβλήματα, με ανασφάλεια και με πτώση του βιοτικού επιπέδου τους. Ταυτόχρονα, οι μειωμένες δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια καθώς και οι κίνδυνοι από τη χρήση των νέων τεχνολογιών καθιστούν αναγκαίο να επαγρυπνούμε και να αναζητούμε αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών. Σε αυτό το σύνθετο και δυσμενές περιβάλλον, η Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός, πρέπει να αναζητά και να δίνει λύσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που για περισσότερα από 20 χρόνια εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Σε αυτήν την πολυετή πορεία έχει να επιδείξει ένα πραγματικά σπουδαίο έργο. Για το έργο που επιτελείτε κ. Πρόεδρε, και για τις αξίες που πρεσβεύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας μαζί σας».

Από τον πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επιδιώκει τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές συνεργασίες. Ο ρόλος ενός εθελοντικού οργανισμού είναι να στηρίζει την κοινωνία και να συμπληρώνει τους θεσμούς. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει ήδη πολλά παιδιά στην περιοχή και έχουν ήδη υπάρξει αρκετές ενέργειες στους κατά τόπους δήμους. Αντίστοιχα, το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια είναι αρκετά σημαντικό και θα ενδυναμωθεί μέσω αυτής της συνεργασίας. Σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι να γίνει μία ένωση δυνάμεων και μέσω της συμμετοχής και της σύμπραξης να υλοποιηθούν δράσεις και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice