OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βισαλτίας: Ένας εναντίον όλων;

Αν και είναι νωρίς ακόμη, σχηματοποιούνται σιγά-σιγά, οι παρατάξεις που φαίνεται πως θα διεκδικήσουν τον Δήμο Βισαλτίας. Έχουν εκφράσει δημόσια την επιθυμία να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, οχτώ μέχρι στιγμής άτομα, εμείς όμως, μιλώντας με τοπικούς παράγοντες και αρκετούς πολίτες σε όλο τον δήμο, εκτιμούμε πως στο τέλος, στο Πρωτοδικείο  θα καταθέσουν ψηφοδέλτιο τέσσερις, το πολύ πέντε συνδυασμοί.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει η νυν Δήμαρχος κα Αγνή Δουβίτσα, η οποία δηλώνει πως θα ξαναδιεκδικήσει την επανεκλογή της στο Δήμο Βισαλτίας, αλλά φαίνεται πως έχει χάσει τα ερείσματα της στην βάση του Δήμου. Η κα Δουβίτσα ανήκει στη ΝΔ, με την οποία είχε διεκδικήσει ψήφο και ως υποψήφια βουλευτής. Έντονα κινείται εδώ και καιρό άλλη μια Νιγριτινή, σύζυγος ιατρού κι αυτή, όπως και η κα Δουβίτσα, η κα Βάνα Πλιάκου –Σφακιανάκη.

Η κα Πλιάκου έχει δοκιμάσει και παλαιότερα ως υποψήφια σύμβουλος, σε ψηφοδέλτια που στηρίχθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να εκλεγεί, κάτι που μετράει στα αρνητικά της. Άλλη μια γυναίκα, κι αυτή από τη Νιγρίτα, η δικηγόρος και μέχρι πρότινος Περιφερειακή Σύμβουλος με το ΚΚΕ, κα Τιμοθέα Ρακιτζή βρίσκεται σε πορεία προς το Δήμο Βισαλτίας, για την οποία έγινε γνωστό ότι  άφησε το ΚΚΕ για να κλείσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθειες για συνδυασμό κάνει και ο εκ Νιγρίτης επίσης, πασοκογενής δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Τζιάγκαλος. Στα υπέρ του η νεαρή σχετικά ηλικία του και ο ήπιος γενικά χαρακτήρας του. Στα μείον του η παντελής έλλειψη εμπειρίας. Θεωρείται δεδομένη η στήριξη από το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ ή ΚΙ.ΝΑΛ. Έτοιμος, σαν από καιρό, για να διεκδικήσει το Δήμο Βισαλτίας, φαίνεται πως είναι ο μακράν πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός με τον συνδυασμό του κ.Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μασλαρινός, ελεύθερος επαγγελματίας και εκφωνητής ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό, γεννημένος και μεγαλωμένος σε χωριό της Βισαλτίας, όσες φορές έθεσε υποψηφιότητα (πάντα με ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς) –μία στη Νομαρχία Σερρών και δύο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – είχε εκλεγεί στις πρώτες θέσεις. Στα πλεονεκτήματά του είναι η εμπειρία, η γνώση και οι γνωριμίες που έχει αποκτήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η νηφαλιότητά του από άλλους θεωρείται πλεονέκτημα και από άλλους μειονέκτημα.

Σίγουρο επίσης θεωρείται και ένα σχήμα που θα ετοιμάσει  το ΚΚΕ, όπως θα κάνει σε όλη την επικράτεια. Κάνοντας μια διαφορετική προσέγγιση, βλέπουμε, όπως  δείχνει και ο τίτλος μας, ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε αναμέτρηση ανάμεσα σε τέσσερις Νιγριτινούς (Δουβίτσα, Πλιάκου-Σφακιανάκη, Ρακιτζή, Τζιάγκαλο) και έναν από χωριό (Μασλαρινό) ή ανάμεσα σε τέσσερις πασοκοαριστερούς (έναν από το ΚΚΕ, την κ.Πλιάκου-Σφακιανάκη, την κ.Ρακιτζή,τον κ. Τζιάγκαλο) κι έναν κεντροδεξιό ΝΔ (Μασλαρινό) αν η κ.Δουβίτσα δεν επιλέξει να διεκδικήσει ψήφο στον Δήμο. Ίδωμεν…

Περδικίδης Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice