OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κωνσταντίνος Καρπέτας: «Η παρουσία μας στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις επιλογή που δικαιώνεται στην πράξη»

Η στρατηγική που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον τομέα της τουριστικής προβολής αποδίδει πλέον χειροπιαστά αποτελέσματα. Πέραν της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται απ’ όλες τις επίσημες στατιστικές, η Δυτική Ελλάδα εντάσσεται σταδιακά στους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς που κεντρίζουν την προσοχή μεγάλων τουριστικών οργανισμών απ’ την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια, με την συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού και με γνώμονα ένα επεξεργασμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας με αφορμή το γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα θα είναι φέτος τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια» που διοργανώνεται από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη στο πρόγραμμα της έκθεσης και σ’ όλες τις προωθητικές ενέργειες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος η οποία, φέτος, συνοδεύει την συμμετοχή της με τρεις εκδηλώσεις που προβάλλουν την πολιτιστική δημιουργία της περιοχής και την τοπική κουζίνα.

Η «Ολυμπία Οδός», η «Νέα Οδός» και η «Γέφυρα Α.Ε.» στηρίζουν την παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην «34η Φιλοξένια» ενώ στην ιστοσελίδα της έκθεσης, σε ειδική ενότητα, παρουσιάζεται μια συνοπτική περιγραφή της Δυτικής Ελλάδος ως Περιφέρειας που «διαθέτει μια πολυδιάστατη ποικιλία φυσικών και πολιτιστικών πόρων αλλά και παραγωγικών δραστηριοτήτων (ενδεικτικά, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τόπος περίπου του 48% των λιμνοθαλασσών και παραλίμνιων περιοχών στην Ελλάδα, παράγει περίπου το 12,5% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. σε τσιπούρα και λαβράκι, κατέχει την 9η θέση μεταξύ των 272 ευρωπαϊκών περιφερειών όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και την 26η θέση σχετικά με τις υπηρεσίες, διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή με 2 λιμάνια κρουαζιέρας, το Κατάκολο και την Πάτρα, 11 περιοχές Ramsar και προστατευόμενες περιοχές, κ.λπ.)».

Φέτος από τα περίπτερα της «34ης Φιλοξένιας» αναμένεται να περάσουν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες.

«Η επιλογή μας να είμαστε παρόντες στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις δικαιώνεται στην πράξη και αποτυπώνεται στους αριθμούς», υπογράμμισε ο κ. Καρπέτας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice