OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μαθήματα κυκλικής οικονομίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας στα Βριλήσσια

Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην πρώην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια όπου μας μεταφέρουν μια εικόνα του πως μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη με περιβαλλοντική συνείδηση και να εκμεταλλευτούμε με τον σωστό τρόπο ακόμη και τα απορρίμματα μας.

Όπως μας περιγράφει ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Αλέξης Μαυραγάνης «τοποθετήσαμε με χειρουργική ακρίβεια το βέλος στο τόξο του «Βριλησσού» και σημαδέψαμε την καρδιά των – τοπικών και ταυτόχρονα παγκόσμιων – κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων μας, παραδίδοντας ένα κυβικό κομπόστ άριστης ποιότητας κομπόστ (fisikolipasma.gr) που έχει προηγουμένως συλλεχθεί χωριστά από τα υπολείμματα της λαικής αγοράς μας, από τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων, κι έχει προωθηθεί για κατάλληλη επεξεργασία στη μονάδα κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ. Αντί για ταφή σύμμεικτων, προδιαλογή και παραγωγή αγνού οργανικού εδαφοβελτιωτικού που προωθήσαμε για χρήση στο αστικό χωράφι που καλλιεργούν οι συνδημότες μας «Αγρόσχολοι». Αυτό που λέμε Κυκλική Οικονομία, μα στην πράξη…

Δεν θάβουμε και μάλιστα πανάκριβα τα απορρίμματα μας, ξανακατασκευάζουμε προϊόντα, με επένδυση στην απασχόληση και στην προστασία του περιβάλλοντος μας.

Αυτά όλα από ένα όμορφο ηλιόλουστο πρωινό στην (πρώην) Ναυτική Βάση, μαζί με τον Θόδωρο, τον Ανδρέα, την Ολυμπία και τον Αλέξανδρο, τον Διαμαντή Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα, τον Αριστείδη Βρούστη, έναν δεξιοτέχνη δάσκαλο τοξοβολίας και τα άλλα μικρά και μεγάλα παιδιά…

Α… μην ξεχάσω ότι προμηθευτήκαμε και το υπέροχο Ροζέ παραγωγής Αγρόσχολων-Βριλησσού και, φυσικά, ότι και τα οργανικά μας της εκδήλωσης τα απορρίψαμε χωριστά προκειμένου να οδηγηθούν απευθείας στον κατάλληλο ΚΑΦΕ κάδο για να διαγράψουν τον νέο κύκλο μετατροπής τους σε εδαφοβελτιωκό ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice