OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πύργος: Επιφυλάξεις για τις εξορύξεις…

Οι σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των εξορύξεων υδρογονανθράκων συζητήθηκαν σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τεκμηριωμένες μελέτες και δημοσιεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα όρια του πλανήτη είναι ξεπερασμένα, καθώς η ανθρωπότητα παγκοσμίως εξαντλεί τάχιστα τους φυσικούς πόρους και ουσιαστικά ζει με «πίστωση», δημιουργώντας διαρκώς «οικολογικό χρέος».

Τόσο ο Μανώλης Βέμης, συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων, όσο και ο Ρήγας Τσιακίρης, συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Ηπείρου και μέλος τοπικού δικτύου ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, αναφέρθηκαν στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις εξορύξεις, αναφέροντας παραδείγματα από γειτονικές χώρες (Ιταλία, Αλβανία) και επισήμαναν τις πολλαπλές επιπτώσεις τους στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ηλειακής καταγωγής βουλευτής και πρ. αναπλ. Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος υπογράμμισε την επιφυλακτικότητά του.

«Οι εξορύξεις υδρογονανανθράκων δεν θα προσφέρουν τίποτα στην οικονομία  της τοπικής κοινωνίας, στην Ελλάδα και αντίθετα καθιστούν τη χώρα όμηρο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες όπου πήγανε αρπάξανε και δεν άφησαν τίποτα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που παραμένουμε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτού του τύπου την οικονομική δραστηριότητα», είπε.

Χρήστος Πλευριάς

Σχετικά Άρθρα

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice