OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αίτημα πειθαρχικού ελέγχου αιρετών υπέβαλε ο Δήμος Βόλου

Αίτημα πειθαρχικού ελέγχου αιρετών για τις παρουσίες τους στο δημοτικό συμβούλιο απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ο Δήμος Βόλου για την περίπτωση των 12 συνολικά δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» και ανεξάρτητων που από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.

Όπως είναι γνωστό, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της δημοτικής αρχής για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, 12 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε μελλοντικές συνεδριάσεις ως «πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας». Έκτοτε, σύμφωνα με το taxydromos.gr, από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων απέχουν οι Ι. Αποστολάκης, Ελένη Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Νατάσα Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς, Ν. Στόικος. Με το αίτημά του ο Δήμος Βόλου ζητά να ερευνηθεί ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και έκπτωση των δημοτικών συμβούλων που απουσιάζουν σε παραπάνω από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον ίδιο τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατά την ενημέρωση του σώματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υποβάλαμε τα απαραίτητα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη για την παράταξη του κ. Σκοτινιώτη, προκειμένου να έρθει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καπούλας που είναι ο επόμενος σε ψήφους στη θέση του κ. Στόικου ή του κ. Παπατόλια. Υποψήφιος με τον κ. Σκοτινιώτη ήταν ο κ. Καπούλας, θα τον καλέσουμε να έρθει να τιμήσει τη Νέα Δημοκρατία», είπε. Προηγουμένως κοιτάζοντας στα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπέος εξέφρασε «παράπονο» στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Μουλά ότι κατάφερε να τους εκτοπίσει «με τέχνη που δεν έχει ούτε ο Μαραντόνα». «Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα παραιτηθώ κι εγώ», είπε ο κ. Μουλάς, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice