OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βριλησσίων και θιγόμενοι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα κατά του Δημοσίου που διεκδικεί την περιουσία τους – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Ο Δήμος Βριλησσίων και θιγόμενοι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους απέναντι στην αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου να διεκδικεί άδικα την περιουσία τους.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου Βριλησσίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη, ανοικτή συνάντηση όλων των θιγόμενων ιδιοκτητών.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 7/12/2018 στην αίθουσα « Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, ( πρώην ΤΥΠΕΤ) και συμμετείχαν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, ο Δήμος Βριλησσίων δια του δημάρχου του, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Βαφειάδης, Α. Μαυραγάνης και Π. Φυκίρης, οι δημοτικοί  σύμβουλοι Μ. Ανδριόπουλος, Ι. Πισιμίσης, Κ. Παπασπηλίου, Ε. Σακισλή, Β. Βήτος, Κ. Χρυσοπούλου καθώς και φορείς της πόλης.

Μετά την εισαγωγή του κ. Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου, ακολούθησε αναλυτική και διεξοδική συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πολίτης, των θιγόμενων ιδιοκτητών με τους νομικούς συνεργάτες του Δήμου κ.κ. Δ. Κούνα, Μ. Νοτάρη και Ι. Παζαρλή, ενώ ακολούθησε και παρέμβασή του κ. βουλευτή.

Το τέλος της συνάντησης έκλεισε με την έκδοση ψηφίσματος το οποίο και ακολουθεί:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Mε αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου Βριλησσίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη, ανοικτή συνάντηση όλων των θιγόμενων ιδιοκτητών.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αφού συζήτησαν αναλυτικά και διεξοδικά τη σοβαρότητα και το μέγεθος του θέματος που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισαν ομόφωνα:

Δηλώνουν για μία ακόμη φορά την απίστευτη αναστάτωση, αγανάκτηση και την ψυχική ταραχή που έχει προκληθεί σε δεκάδες οικογένειες από την αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου να διεκδικεί άδικα την περιουσία τους.

Καταδικάζουν αυτήν την ενέργεια του Δημοσίου, λίγες μάλιστα ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου για την περιοχή των Βριλησσίων.

Απαιτούν την άμεση λήψη, έως τη συμπλήρωση των δικαστικών προθεσμιών, από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την οριστική επίλυση του θέματος.

Απαιτούν την άμεση απόσυρση των αγωγών εκ μέρους του Δημοσίου τουλάχιστον για αυτές που στρέφονται για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης και για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Ν. 3127/2003.

Κρίνουν ως θετικές τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου Βριλησσίων και υποστηρίζουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων όπως παράταση προθεσμίας για την οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών, νομοθετική πρόβλεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αντιστοίχων περιπτώσεων που θα προκύψουν στο μέλλον καθώς και ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο.

Καλούν σε συγκέντρωση – κινητοποίηση όλους τους δημότες και φορείς της πόλης την Τετάρτη 12/12/2018 στην πλατεία Αναλήψεως στις 17.00.

Συγκροτούν Επιτροπή Αγώνα για την παρακολούθηση και επίλυση του θέματος από τους:

Ξ. Μανιατογιάννη, Δήμαρχο Βριλησσίων

Κ. Πολίτης, Δημοτικό Σύμβουλο & Γραμματέα Δημ. Συμβουλίου

Π. Ανδριανός, ιδιοκτήτη ακινήτου

Π. Μεταξάτος, ιδιοκτήτη ακινήτου

Ε. Δραγατάκη, ιδιοκτήτη ακινήτου

Γ. Καπετανόπουλος, ιδιοκτήτη ακινήτου

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βριλησσίων και οι θιγόμενοι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους απέναντι στην αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου να διεκδικεί άδικα  την περιουσία τους και

καλούν σε συγκέντρωση – κινητοποίηση όλους τους δημότες και φορείς της πόλης την Τετάρτη 12/12/2018 στην πλατεία Αναλήψεως στις 17.00.

 

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice