OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Μαζί με Νίκα έδωσε και χρίσμα σε Σμυρνιώτη για Τρίπολη o Μητσοτάκης-Έκπληξη η παρουσία της Εύης Τατούλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Τρίπολη απόψε και στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την στήριξή του στον Δήμαρχο Καλαμάτας για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την Αρκαδική του καταγωγή υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης. Ειδικότερα, είπε … “Κάθε φορά που έρχομαι στην Αρκαδία, χαίρομαι διπλά. Ίσως κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι έχω μία ρίζα από την Αρκαδία. Ο παππούς μου Αγαμέμνων Γιαννούκος, έμπορος δερμάτων, κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Έχω ρίζες στην Αρκαδία σε ένα τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα.”

O πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Νίκα, δίνοντας τέσσερις λόγους για τους οποίους ο κ. Νίκας θα πρέπει να υποστηριχθεί ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μιλώντας συγκεκριμένα για “Το ήθος και την ακεραιότητα του, την αυτοδιοικητική του εμπειρία στην Καλαμάτα, ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο και έκλεισε λέγοντας ότι “μου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα και ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν στην Καλαμάτα, αλλα πήρε το ρίσκο.”

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην ομιλία του Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων… “Είναι εντυπωσιακή η συγκέντρωση στην Τρίπολη. Με συγκινείτε βαθιά με την αγάπη σας και την αφοσίωση σας στη ΝΔ Κάθε φορά που έρχομαι στην Αρκαδία, χαίρομαι διπλά. Ίσως κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι έχω μία ρίζα από την Αρκαδία. Ο παππούς μου Αγαμέμνων Γιανούκος, έμπορος δερμάτων, κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Έχω ρίζες στην Αρκαδία σε ένα τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα.

Χαίρομαι που ήρθατε εδώ άνετα και δεν χρειάστηκε να περάσετε από ΜΑΤ που συνόδευαν τον κ. Τσίπρα όταν ήρθε να μιλήσει στην Τρίπολη πριν από λίγους μήνες. Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια. Οι λόγοι που η Πελοπόννησος πρέπει να στηρίζει τον Παναγιώτη, είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. Είναι ένας εξαιρετικά αυτοδιοικητικός. Το έργο του στην Καλαμάτα μιλά μόνο του. Η Καλαμάτα σήμερα είναι μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλεις της Ελλάδας. Έχει σχέδια για την Πελοπόννησο. Θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Π. Νίκας θα επανακλεγόταν άνετα Δήμαρχος Καλαμάτας αλλά πήρε το ρίσκο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και αυτό μου αρέσει. Θέλουμε να βαφτεί γαλάζιος ο χάρτης των περιφερειών. Να κερδίσουμε και τις 13 περιφέρειες”.

Η ομιλία του Παναγιώτη Νίκα

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη προχώρησε ο Π. Νίκας. Μεταξύ άλλων, είπε: “Δεν μας φοβίζουν οι μηχανισμοί και η καθημερινή προπαγάνδα που πληρώνεται μ ευρωπαϊκά κονδύλια Χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογία ενός τοπικού καθεστώτος Μόλις στο 17% η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ Η Πελοπόννησος είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος και με ανάγκη τώρα μετά από 8 χρόνια επίταξης και απαλλοτρίωσής σχεδόν 300 στρεμμάτων για τη χωροθέτηση των μονάδων της διαχείρισης απορριμμάτων Μόλις 500.000 επισκέπτες από τα 32.000.000 της χώρας επέλεξαν την Πελοπόννησο, παρά τον πακτωλό των εκατομμυρίων που ξοδεύτηκαν για τη λεγόμενη Μυθική Πελοπόννησο Πλήρης η αποτυχία της δακοκτονίας, προβλήματα στη μεταφορά μαθητών Ανεξέλεγκτη διάθεση μεγάλων ποσών σε ΜΜΕ για τη χειραγώγηση και την απαξίωση οποιουδήποτε εξέφραζε κριτική διάθεση και αντίθεση στη θέση του περιφερειάρχη. Ζήσαμε μια 8ετία ακατάληπτων δηλώσεων στην περιφέρεια Να τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο κοτσαμπασισμού και λαϊκισμού που ρίζωσε στον τόπο μας”.

Εξερχόμενος πάντως του Πνευματικού Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε αν θα υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Σμυρνιώτης για τον δήμο Τρίπολης, με τον ίδιο να απαντάει: “Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι πολύ φίλος μου”. Η ερώτηση επαναλήφθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ να επιμένει, με νόημα, λέγοντας: “Σας απάντησα μόλις τώρα. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι πολύ φίλος μου.”

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Εύης Τατούλη στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη. Η κυρία Τατούλη πήγε από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο και κάθισε στην αίθουσα της εκδήλωσης, αρκετή ώρα πριν φτάσει ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσία της δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, διότι πρόκειται ουσιαστικά για μία ομιλία του Παναγιώτη Νίκα ο οποίος είναι πολιτικός αντίπαλος του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από την άλλη πλευρά, η παρουσία της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βαθμό αναμενόμενη από τη στιγμή που η ίδια είναι πολιτευτής της ΝΔ και η εκδήλωση ήταν κομματικού χαρακτήρα.

https://www.facebook.com/bestkalamata/videos/2091300924226601/?t=17

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice