Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μίλησε στο OTAVOICE και έκανε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του, τα τελευταία χρόνια και κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να επενδύσουν στον τόπο τους και να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ο Χρήστος Μιχαλάκης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τις ανάγκες των Τρικάλων. Γέννημα θρέμμα της θεσσαλικής πόλης, ζει και δραστηριοποιείται εκεί ενώ πλούσια είναι και η ενασχόληση του με τα κοινά. Εξελέγη πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος το 2002 και το 2006 και πρώτος σύμβουλος της ΕΝΑΕ. Το 2010 εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης και επανεκλέχτηκε το 2014 ενώ είναι και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Ο Χρήστος Μιχαλάκης μέσω το OTAVOICE έκανε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του και ανέπτυξε τις σκέψεις του για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία γενικότερα.
«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως αυτοδιοικητικοί, είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει προοπτικές ανάπτυξης, να δώσουμε την δυνατότητα νέων επενδύσεων και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Εδώ και μία 10ετία έχουμε καταφέρει να βγάλουμε την περιοχή μας από μία ιδιότυπη απομόνωση την οποία βίωνε τα τελευταία πολλά χρόνια» τόνισε αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και συνέχισε:
«Δώσαμε και δίνουμε βαρύτητα στα μεγάλα έργα υποδομής και κυρίως στις οδικές συνδέσεις οι οποίες επιτρέπουν τις εύκολες, άνετες και κυρίως ασφαλείς μετακινήσεις από και πρός τα Τρίκαλα. Ολοκληρώθηκε, σχεδόν στο σύνολο της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας, βελτιώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας, παραδώσαμε το πρώτο τμήμα του κλειστού αυτοκινητόδρομου της ε.ο. Τρικάλων – Άρτας και συνεχίζουμε. Μέσα από στοχευόμενες ενέργειες δίνουμε λύση στο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης για τις επόμενες δεκαετίες ολοκληρώνοντας το φράγμα Ληθαίου και παράλληλα μικρότερα μικροφράγματα».
Κλείνοντας, ο Χρήστος Μιχαλάκης υπογράμμισε: «Δίνουμε έμφαση στον τουρισμό, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση στους προορισμούς της περιοχής και αναβαθμίζοντας το οδικό κύκλωμα Μετεώρων. Παράλληλα κάνουμε ανοίγματα στην Ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά, προσελκύοντας τουρίστες και προσκυνητές, βάζοντας στον «παγκόσμιο χάρτη» την περιοχή μας. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι η Κυβέρνηση να δώσει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να επενδύσουν στον τόπο τους, να παρουσιάσει ένα σαφές σχέδιο και να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».