OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο στις Κυκλάδες – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σύρου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός τη νέα δρομολόγηση του υπερσύγχρονου ταχύπλοου Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ Golden Express της σύμπραξης εταιρειών Golden Fast Ferries, μετά τη σημερινή ομόφωνη έγκριση της δήλωσης δρομολόγησης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

Πρόκειται για μια δρομολογιακή γραμμή, η οποία θα συνδέει, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και καθημερινά – επτά (7) ημέρες την εβδομάδα – τη Σύρο με τη Ραφήνα και τα νησιά Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Κουφονήσι και Αμοργό.

Η δρομολόγηση του υπερσύγχρονου ταχύπλοου ήταν ένα πάγιο και πιεστικό αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όσο και στην τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού με τον Αν. Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό στις 3/12/2018, οριστικοποιήθηκε ώστε να υποβληθεί και να εγκριθεί το σχετικό αίτημα από το Σ.Α.Σ.

Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός δήλωσε:

«Εξαιρετικά θετική η δρομολόγηση του νέου υπερσύγχρονου ταχύπλοου “GOLDEN EXPRESS”, μετά τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το δρομολόγιο θα συνδέει, 7 ημέρες την εβδομάδα, την Σύρο με τη Ραφήνα, την Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο, τα Κουφονήσια και την Αμοργό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής την Δευτέρα 3/12/2018. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα πάγιο και πιεστικό αίτημά μας, το οποίο διατυπώσαμε με επιχειρήματα καθόλη την προηγούμενη περίοδο, με αποκορύφωμα την ακτοπλοϊκή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, εκφράζουμε προσωπικά στον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του ΣΑΣ, Διονύση Τεμπονέρα και τους εκπροσώπους της σύμπραξης εταιρειών, κ.κ. Γιώργο Στεφάνου, Δημήτρη Στεφάνου και Θεολόγο Παναγιωτάκη».

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice