OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην δήμαρχο του Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιο κ. Γιάννη Κουράκη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για την υπόθεση με τις ακάλυπτες επιταγές, τις οποίες είχε εκδώσει στον επιχειρηματία κ. Φανούρη Βατσινά το 2009, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το Δικαστήριο έκρινε ότι παρά το γεγονός ότι φέρεται εκδότης των επιταγών αυτών, ως πρόεδρος – τότε – της ΠΑΕ ΟΦΗ, και θεωρεί το αδίκημα τυπικό, όπως το αντιμετωπίζει παγίως η νομολογία, του αναγνώρισε ότι δεν είχε ταπεινά αίτια ως προς τη μη πληρωμή τους, εφόσον αποδεδειγμένα τα κεφάλαια υπήρχαν κατά το χρόνο έκδοσης των επιταγών. Άλλωστε, αποδεδειγμένα, ένα μήνα μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο Γιάννης Κουράκης αποχώρησε από την προεδρία του ΟΦΗ.

Σημειώνεται δε, σύμφωνα με το cretalive.gr, ότι οι επιταγές που εκδόθηκαν είχαν καταπιστευτικό χαρακτήρα, ήταν δίγραμμες, και δεν μπορούσαν να τεθούν σε κυκλοφορία, είχαν δοθεί μόνο προς εξασφάλιση της πληρωμής και όχι εις εξόφληση.

Από την πλευρά του ο κ.Φανούρης Βατσινάς, κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν σε κατάσταση έντασης, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρών ο κ.Κουράκης.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της υπεράσπισης, αναφέρθηκε ότι ο κ.Κουράκης αναγκάστηκε να αναλάβει να ηγηθεί του ΟΦΗ, επειδή επικρατούσε έκρυθμη κατάσταση στο Ηράκλειο, από τους οπαδούς που έκαιγαν καταστήματα, ως και τα Δικαστήρια. Στο σημείο αυτό, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο κ.Βατσινάς σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει “αυτός έκαψε τα μαγαζιά μου, αυτός έκαψε την ψυχή μου. Ποιο Ηράκλειο, ποια Δικαστήρια;”. Η έδρα του ζήτησε να εξέλθει της αίθουσας.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης δήλωσε σχετικά: «Η καταδίκη του κατηγορουμένου και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στέλνει σαφές μήνυμα ότι η έκδοση επιταγών χωρίς αντίκρισμα είναι ένα σοβαρό αδίκημα, το οποίο πλήττει καίρια το έννομο αγαθό της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης των εμπορικών συναλλαγών και κατά συνέπεια της όλης οικονομίας του τόπου».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice