OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα Αντικύθηρα προσφέρουν μόνιμη εγκατάσταση σε πολύτεκνες οικογένειες για να μην ερημώσουν

Οι Αρχές των Κυθήρων κάνουν προσπάθειες για να ξαναζωντανέψει το μικρό νησί των Αντικυθήρων, ενώ πρόσφατα, πληροφορίες μιλούσαν για απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, η οποία σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα, θα έδιναν επίδομα 500 ευρώ στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί.

«Ο τόπος μας είναι πολύ όμορφος αλλά και δύσκολος τους μήνες του χειμώνα», λέει στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος του νησιού Ανδρέας Χαρχαλάκης. «Αναζητάμε πολύτεκνες οικογένειες, για να “αναστήσουμε” το νησί μας. Να μην σβήσει. Να μην ερημωθεί. Πριν από λίγες ημέρες εγκαταστάθηκαν στα Αντικύθηρα τρία μικρά παιδιά με τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το νησί και ο τόπος ζωντάνεψε.

Εμείς έχουμε ανάγκη από τρεις νέες οικογένειες, πολύτεκνες για να γίνουν τα Αντικύθηρα ζωντανά και γεμάτα παιδικές φωνές. Όπως ήταν και πριν από τέσσερις δεκαετίες όταν πήγαινα εγώ σχολείο. Τότε στο νησί επάνω ζούσαν περίπου 300 άτομα. Οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητάμε είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στα Αντικύθηρα».

Σήμερα, ο δήμαρχος Κυθήρων, Σταύρος Χαρχαλάκης, έκανε παρέμβαση στον News 24/7 στους 88,6 και τόνισε πως «αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από μια αυστηρή διαδικασία. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα».

«Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο υπάρχει πρόταση να βρούμε τρόπο να ξαναζωντανέψουμε τα Αντικύθηρα όπου σήμερα κατοικούν μόνο 20 άνθρωποι. Προσπαθούμε το νησί να μην ερημώσει τελείως», πρόσθεσε ο κ. Χαρχαλάκης.

«Υπάρχει συνεργασία μεταξύ δήμου και μητρόπολης με την οργάνωση για τις πολύτεκνες οικογένειες “Θεόφιλος” και μια αρχική θετική εισήγηση χρηματοδότησης δράσεων από ιδιωτικούς φορείς για κατασκευή κατοικιών. Αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από μια αυστηρή διαδικασία. Η οικοδομική άδεια θα βγει σε περίπου τρία χρόνια καθώς επειδή είναι στο natura 2000, πρέπει να εγκριθεί από 20 υπηρεσίες. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα» διευκρίνισε ξανά ο δήμαρχος Κυθήρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Τρικκαίων: Νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κάλυψη» ενοικίου κατοικιών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

otavoice

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

otavoice

Παρουσίαση της έκθεσης «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της»

otavoice

Ν. Καραΐσκος- Αιγιάλεια: «Καθαρή πόλη είναι αυτή που την προσέχουν όλοι»

otavoice

Δ.Σπάρτης: Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

otavoice