OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κυρίζογλου: «Εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση της επαχθούς Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου έκανε λόγο για εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Το Ειδικό Θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση» δυστυχώς διεξάγεται μέσα σ’ ένα κλίμα έντασης αλλά και ανησυχίας και αγανάκτησης του λαού για την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση, την κύρωση από τη Βουλή της κακής, επαχθούς και ετεροβαρούς, σε βάρος της πατρίδος μας συμφωνίας των Πρεσπών (στΠ), χωρίς μάλιστα να του δίδεται η δυνατότητα για άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος να εκφραστεί μέσω ενός δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της στΠ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, χωρίς να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να συζητηθεί στην Βουλή πριν την υπογραφή της, παρά την αντίθεσή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Χωρίς να υπάρχει εθνική συναίνεση», ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ – ΚΜ τόνισε ότι η «Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κλήθηκε, δυστυχώς, να συμμετάσχει στην συγκροτηθείσα, με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού, «Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση» (ΦΕΚ Β’ 4116/2016)». Όχι μόνο το παρόν Συνέδριο αλλά και κάθε Συνταγματική Αναθεώρηση είναι περισσότερο εύστοχη και δικαιώνεται στον ιστορικό χρόνο, όταν προετοιμάζεται και ωριμάζει σε κλίμα συναινετικό και όχι κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες, υπό την κυριαρχία συγκυριακών εκτιμήσεων, και σε προεκλογική ατμόσφαιρα, στην εκπνοή της κοινοβουλευτικής αλλά και της αυτοδιοικητικής περιόδου».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice