OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μπόνους 300 ευρώ από τον Δήμο Πρεσπών για να αποκτήσει μόνιμο γιατρό

Η προκήρυξη για πρόσληψη γιατρού για τον Δήμο Πρεσπών λήγει την άλλη εβδομάδα και η δημοτική αρχή βρήκε τρόπο να στηρίξει όποιον αποφασίσει να καταθέσει αίτηση.

Επιμίσθιο 300 ευρώ το μήνα για τις ανάγκες στέγασης και σίτισής του, το οποίο θα πάρει με την προσκόμιση των απαραίτητων αποδείξεων, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών να χορηγείται στον πρώτο γιατρό – Επιμελητή Β’ που θα στελεχώσει το νεοσύστατο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών, για όλο το διάστημα που θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην περιοχή. Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο κάνει πράξη τη δυνατότητα που δίνει σε ορεινούς και νησιώτικους δήμους το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών πήρε την εν λόγω απόφαση, επειδή υπάρχει ο φόβος ότι οι γιατροί δε θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη περιοχή, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, λόγω της απόστασής της από αστικά κέντρα.«Είδαμε ότι σε άλλες προκηρύξεις που εκδόθηκαν για γιατρούς σε περιοχές πιο κοντινές σε αστικά κέντρα από τη δική μας, δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για τη στελέχωση των θέσεων. Έτσι, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους γιατρούς, κάνοντας χρήση τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Στην περιοχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη από γιατρούς, η οποία γίνεται μεγαλύτερη λόγω της αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης», ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Πασχαλίδης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice